Speculaasrotsjes: deze lekkere rotsjes zijn niet alleen errug lekker, maar ook erg leuk om in deze Sinterklaas periode te maken. Maar vooral om ze op te eten : )  Ze zijn supermakkelijk te maken met gesmolten chocolade en schuddebuikjes. Na een dagje (als ze bij jou zo lang blijven liggen) wordt de speculaas wat zachter, en persoonlijk vind ik ze dan nog  lekkerder! Verder heb ik wat ideetjes voor een net wat ander rotsje voor op je rij gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rotsje van dadels en walnoten, of van gemengde nootjes met witte chocolade?

speculaasrots2

Ingrediënten voor ongeveer 10-12 rotsjes
200 gram melkchocolade, in stukjes gebroken
100 gram schuddebuikjes (speculaas broodbeleg van Bolletje)
wat decoratie naar wens, zoals bijvoorbeeld discodip en/of smarties

En zo maak je de speculaasrotsjes
1. Smelt de chocolade au bain marie. Hiervoor zet je een hittebestendige kom in een pan met een bodempje water. De kom moet goed aansluiten, anders kun je je branden aan de stoom. De kom dient het water niet te raken. Breng het water tegen de kook aan. Niet laten koken, anders kan je chocolade te heet worden en bitter gaan smaken. Roer met een spatel of garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

2. Doe de schuddebuikjes erbij en roer om zodat ze bedekt zijn met een laagje chocolade.

3. Vorm hoopjes met een eetlepel (of puddinglepel voor kleinere en meerdere rotsjes). Ik heb dit op een snijplank bekleed met bakpapier gedaan, het bakpapier heb ik met 2 elastiekjes vastgezet zodat het bakpapier op z’n plek blijft. Decoreer de rotsjes naar wens zo snel mogelijk zodat de decoratie blijft plakken aan de nog vloeibare chocolade.  Zet de snijplank 2 uurtjes in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.

Je kunt deze rotsjes ook maken met bijvoorbeeld:
– (gemengde) nootjes
– nootjes met rozijnen
– dadels met walnoten
– cornflakes
– cranberry’s
– goijbessen
– cruesli of muesli
– marshmallows of spekjes
– een andere soort chocolade, melk, wit, puur of chocolade met butterscotch. Of wat dacht je van bon-bon-bloc rotsjes?
Kijk eens in de supermarkt tussen de chocolade, wat lijkt je lekker?

Nog wat andere suggesties:
– Overgebleven chocoladeletters over: maak er pindarotsjes van. Of schraap er met een dunschiller chocoladekrullen van. Mooi als decoratie bij gebak of het (kerst)dessert.
– Of doe eens wat pindakaas onder de pindarotsjes in dit recept voor een Amerikaanse twist.
– Ook heel leuk als zelfgemaakt (Sinterklaas of Kerst)cadeautje in een weckpotje met wat afgescheurd bakpapier.

speculaasrots1

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk