Spaghetti met gehaktballetjes

25 augustus 2015Dagmar

Dit recept heb ik gebaseerd op mijn recept voor lasagna bolognese en werd geïnspireerd door – hoe kan het ook anders -Lady en de vagebond  icon-smile-o . Dit gerecht is makkelijk te maken en snel klaar doordat je de gehaktballetjes gaart in de tomatensaus. Klaar binnen een half uurtje dus ideaal voor door de week.

untitled-522
Door de gehaktballetjes in de tomatensaus te garen hoef je ze niet apart aan te bakken en blijven ze mooi heel.

Dit heb je nodig voor 4 personen
400 gram spaghetti
600 gram biologisch rundergehakt
3 pakjes Heinz tomaten fritto
150 ml water
peper en zout
wat verse Parmezaanse kaas (van een stuk)
wat blaadjes verse basilicum

En zo maak je deze spaghetti met gehaktballetjes
1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.

2. Doe de tomaten fritto met het water in een braadpan en verwarm totdat de saus zachtjes begint te koken. Draai gehaktballetjes van het gehakt dat je op smaak hebt gebracht met zout en peper.

3. Gaar de gehaktballetjes in de zachtjes kokende saus met het deksel op de pan gedurende zo’n 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Controleer dit eventueel door een gehaktballetje open te snijden. Schep de balletjes halverwege voorzichtig om zodat ze gelijkmatig garen.

4. Schep de gare pasta in een grote schaal. Lepel de saus met de gehaktballetjes in het midden van de pasta en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor jou. Of neem eens een kijkje in de receptenindex, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht