Spaghetti met gehaktballetjes

25 augustus 2015Dagmar
Blog post

Spaghetti met gehaktballetjes, wat is dit toch een lekkere combinatie! De basis is biologisch rundergehakt dat ik lekker op smaak bracht met o.a. lekkere Italiaanse kruiden, knoflook, ui en tomatenpuree. Verder gebruikte ik vezelrijke spaghetti en een zoete tomatensaus. Makkelijk om te maken en een erg lekkere combinatie die hier regelmatig op tafel staat!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-147.jpg
Spaghetti met gehaktballetjes, oftewel spaghetti and meatballs. Het is en blijft lekker om deze heerlijke pasta op tafel te zetten. De gehaktballetjes gaar je in de oven. Daarmee bespaar je je het gespat van het vet om je oren tijdens het braden van de gehaktballetjes en bovendien behouden ze zo mooi hun vorm. Win-win dus. Na een kwartiertje in de oven (natuurlijk afhankelijk van de grootte) zijn ze al klaar!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-149.jpgSpaghetti met gehaktballetjes, een superlekkere klassieker! Niet voor niets natuurlijk. Plan je een Italiaans etentje?
Wat dacht je van carpaccio als voorgerecht en tiramisu na? Beide lekkere recepten vind je ook op mijn foodblog!
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-150.jpg
Ingrediënten voor spaghetti met gehaktballetjes
(hoofdgerecht voor 4 personen)

400 gram spaghetti
500 gram biologisch rundergehakt
ongeveer 1.5 pakje Heinz tomaten frito (ongeveer 525 gram)
4 eetlepels panko of paneermeel
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel Napoli kruiden van Verstegen
1 theelepel tomatenpuree
peper en zout
olijfolie

Voor erbij
wat verse Parmezaanse kaas (van een stuk)
wat blaadjes verse basilicum

Spaghetti met gehaktballetjes recept
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrische oven). Breng een grote pan gezouten water aan de kook.

2. Doe het gehakt in een kom.  Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Voeg toe aan het gehakt. Voeg verder ook de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en panko toe. Kruid met peper en zout. Meng alles goed. Draai gehaktballetjes van het gehakt en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.  Ik gebruikte daarvoor een maatlepel met de maat van
1 eetlepel en kon daarmee zo’n 26 gehaktballetjes draaien. Vet de gehaktballetjes lichtjes in met wat olijfolie.

3. Gaar de gehaktballetjes gedurende 15 minuten in de oven en draai ze halverwege om. Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking gaar. Verwarm de frito.

Opdienen
Schep de balletjes in de saus en de pasta op een schaal of in een grote kom. Lepel hier de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus over. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor jou. Of neem eens een kijkje in de receptenindex, klik hier.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht