Slowcooker pulled beef

28 augustus 2018Dagmar
Blog post

Met deze slowcooker pulled beef kun je alle kanten op. Maak er lekkere pulled beef burgers mee bijvoorbeeld, maar je kan er ook een lekkere salade met rijst, wortel met limoendressing en gekarmeliseerde prei mee maken. Of maak een net weer andere kapsalon met zoete aardappel en deze zoete licht pittige pulled beef als topping. Maar op pizza of als topping voor loaded nachos kan natuurlijk ook. Als taco vulling met avocado en rauwkost ook superlekker. Heerlijk met een likje crème fraîche. Klinkt jou dat ook als muziek in je oren? Lees dan snel verder hoe je deze lekkere pulled beef uit de slowcooker maakt! De volgende dag smaakt hij nog lekkerder!

Slowcooker pulled beef
Met deze pulled beef zou je bijvoorbeeld heerlijke burgers kunnen bouwen. Wat brioche broodjes, lekkere saus, wat rauwkost en o, wat een feestje!

Slowcooker pulled beef
Maar als je let op wat je eet maar toch wilt smullen zou je natuurijk ook deze pulled beef salade met rijst, wortelsalade met limoen en gekarameliseerde prei kunnen maken.

Slowcooker pulled beef
Voor ieders wat wils! Hoe ga jij jouw pulled beef oppeuzelen?

Ingrediënten voor slowcooker pulled beef
(onderdeel van een hoofdgerecht
voldoende voor 4 personen/4 porties)
500 gram runderstooflappen
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel tamarinde
1 theelepel sambal badjak
2 theelepels stevia poeder of suiker
75 ml kalfsfond
1/2 theelepel worcestersaus
1 groot laurierblaadje
4 theelepels taco kruiden
2 eetlepels boter of olie
peper en zout
1/2 theelepel ketjap medja
2 eetlepels zoete chilisaus met minder suiker

Slowcooker pulled beef recept
1. Dep het vlees droog en wrijf in met de tacokruiden. Verhit de boter of olie in een koekenpan, bak het vlees rondom goudbruin aan doe in de slowcooker.

2. Doe de tomatenpuree in de koekenpan waar je het vlees in aan hebt gebakken en bak deze 2-3 minuten mee. Doe de tamarinde, sambal, stevia, kalfsfond en worcestersaus erbij en roer los met een garde. Laat indikken tot een saus. Doe de saus samen met het laurierblaadje bij het vlees in de slowcooker en schep alles om. Gaar het vlees 4 uur op low (bij mijn crockpot is dat voldoende, maar elke slowcooker is anders). Gooi het laurierblaadje weg.

3. Trek het vlees uit elkaar met behulp van twee vorken. Kruid naar smaak met peper/zout, de chilisaus en ketjap medja. Klaar is je pulled beef!

Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht