Slowcooker chili met stoofvlees

3 oktober 2017Dagmar
Blog post

Slowcooker chili met stoofvlees. Nestel je op de bank met een heerlijke kom van deze dampende chili met stoofvlees uit de slowcooker. Diep, vol en krachtig van smaak met heerlijk mals rundvlees.  Dat is nog eens een aangename manier om de herfst te verwelkomen! Ik kwam op het idee om een chili te maken met stoofvlees in plaats van gehakt. Mijn idee daarbij was heerlijk mals stoofvlees dat na een paar uurtje in de slowcooker bijna uit elkaar zou vallen. In combinatie met de stevige smaken van tomaat, paprika, ui en lekkere pittige kruiden. En natuurlijk kidneybonen. Dat moest wel een feestje worden! Nou, dat was het zeker. Serveer dit stoofpotje met gegrild brood dat je lekker in de chili kan deppen. Nestel je op de bank met een dekentje en lepel tevreden deze chili naar binnen. Yum!

Slowcooker chili met stoofvlees
In een chili hoort wat pit dus druppelde ik o.a. wat groene tabasco in de slowcooker. Deze heb ik ooit gekregen in een foodybox dus dat kwam mooi uit! Met dit recept maak je een best wel pittige chili con carne. Als je daar niet zo van houdt of verdraagt dan laat je de tabasco weg en verminder je de hoeveelheid chilipoeder naar wens. De volgende dag is deze slowcooker chili nog lekkerder. Je kunt deze chili ook zonder slowcooker maken, doe er dan runderbouillon bij. Houd in de gaten dat er voldoende vocht  aanwezig blijft zodat je chili niet aanbrandt.
Slowcooker chili met stoofvlees
Haal je hart op met deze slowcooker chili met stoofvlees. Serveer er gegrild brood bij en je avond kan niet meer stuk. Tip: als je deze chili con carne verdunt met wat water heb je een heerlijke rijkgevulde maaltijdsoep. 

Ingrediënten voor de slowcooker chili met stoofvlees
(hoofdgerecht voor 3-4 personen)

1 klein brood naar keuze + olijfolie om te grillen
450 gram rundvlees om te stoven
3 kleine uien
1 rode paprika
100 gram bleekselderij
360 gram kidneybonen
1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
1 pakje Heinz tomaten frito
1/2 runderbouillonblokje
1 t theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel rode wijnazijn
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel worcestersaus
een scheutje groene tabasco
1 theelepel milde mosterd
1 theelepel knoflookpuree
1 laurierblaadje

Slowcooker chili met stoofvlees recept
1.
Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Doe samen met het vlees in de slowcooker. Doe tomatenpuree, frito en het halve bouillonblokje erbij. Doe alle overige ingrediënten erbij behalve de kidneybonen en stel de slowcooker in op 4 uur op de lage stand. Voeg na 3.5 uur de uitgelekte kidneybonen toe en verwarm deze het laatste half uurtje mee. Verwijder het laurierblaadje.

2. Verhit een grill. Snijd het brood in sneden en spray in met een beetje olijfolie. Grill het brood aan beide kanten. Herhaal tot je al het brood heb gegrild. Serveer het brood bij je chili. Mmm! Je geduld wordt beloond met een heerlijke kom chili met stoofvlees. Het gegrild brood maakt het helemaal af.

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de tabasco zat in een foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

11 Reacties

  • Henrieke Hommersom

    4 oktober 2017 at 8:18 am

    Lekker, dit ga ik binnenkort eens proberen!

    1. Dagmar

      4 oktober 2017 at 7:23 pm

      Leuk, ben benieuwd!

  • Jolanda Hurenkamp

    5 oktober 2017 at 10:40 am

    staat net in de slowcoocker! ik ben heel benieuwd…

  • Jolanda Hurenkamp

    5 oktober 2017 at 4:07 pm

    echt overheerlijk!!! dit wordt een blijvertje! Dankje Dagmar

    1. Dagmar

      5 oktober 2017 at 6:56 pm

      Genieten he… heb je ook het gegrild brood erbij gemaakt?

  • Jolanda Hurenkamp

    6 oktober 2017 at 8:58 pm

    nee ik had verse ciabatta.. ook lekker! Maar het wordt de volgende keer toch het gegrilde brood..

    1. Dagmar

      7 oktober 2017 at 9:00 am

      Ciabatta klinkt lekker! Ben benieuwd wat je van het gegrilde brood erbij vindt 🙂

  • Marlies Knoop

    7 oktober 2017 at 6:01 am

    Lijkt me heerlijk.. maar doe je er dan heen water bij? T lijkt me zo dik? (Ben nog maar een beginnende gebruiker hoor)

    1. Dagmar

      7 oktober 2017 at 1:21 pm

      Hoi Marlies, bij dit recept hoeft dat niet. Je zit daardoor niet op het einde van de kooktijd met een te grote verhouding vloeistof die je eventueel moet binden. Probeer het maar eens uit zou ik zeggen 🙂

  • Jolanda Hurenkamp

    15 oktober 2017 at 3:59 pm

    het gegrilde brood erbij is heerlijk, echt top!!! tja ik heb het stoofpotje alweer gemaakt…

    1. Dagmar

      15 oktober 2017 at 8:01 pm

      Haha, wat leuk Jolanda! Het gegrilde brood is op dit moment mijn favoriete bijgerechtje, yum!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht