Slowcooker chili met stoofvlees

Slowcooker chili met stoofvlees. Nestel je op de bank met een heerlijke kom van deze dampende chili met stoofvlees uit de slowcooker. Diep, vol en krachtig van smaak met heerlijk supermals rundvlees. Dat is nog eens een aangename manier om de herfst te verwelkomen! Ik kwam op het idee om een chili te maken met stoofvlees in plaats van gehakt. Mijn idee daarbij was heerlijk mals stoofvlees dat na een paar uurtje in de slowcooker bijna uit elkaar zou vallen. In combinatie met de stevige smaken van tomaat, paprika, ui en lekkere pittige kruiden. En natuurlijk kidneybonen. Dat moest wel een feestje worden! Nou, dat was het zeker. Serveer dit stoofpotje met gegrild brood dat je lekker in de chili kan deppen. Nestel je op de bank met een dekentje en lepel tevreden deze chili naar binnen. Yum!
In een chili hoort wat pit dus druppelde ik o.a. wat groene tabasco in de slowcooker. Met dit recept maak je een best wel pittige chili con carne. Als je daar niet zo van houdt of verdraagt dan laat je de tabasco weg en verminder je de hoeveelheid chilipoeder naar wens. De volgende dag is deze slowcooker chili nog lekkerder. Je kunt deze chili ook zonder slowcooker maken, doe er dan runderbouillon bij. Houd in de gaten dat er voldoende vocht aanwezig blijft zodat je chili niet aanbrandt. Dit is trouwens de slowcooker die ik gebruik en waar ik dik tevreden over ben.
Haal je hart op met deze slowcooker chili met stoofvlees. Serveer er gegrild brood bij en je avond kan niet meer stuk. Tip: als je deze chili con carne verdunt met wat water heb je een heerlijke rijkgevulde maaltijdsoep. Ik heb deze chili ook al eens gemaakt met lekker veel groente zoals (extra) rode paprika, wortel, bleekselderij en champignons. Héérlijk!
Ingrediënten voor de slowcooker chili met stoofvlees
(hoofdgerecht voor 3-4 personen)
1 klein brood naar keuze + olijfolie om te grillen
450 gram rundvlees om te stoven (in stukken gesneden)
3 kleine uien
1 rode paprika
100 gram bleekselderij
360 gram kidneybonen
1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
1 pakje Heinz tomaten frito (350 gram)
1/2 runderbouillonblokje
1 t theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel rode wijnazijn
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel worcestersaus
een scheutje groene tabasco
1 theelepel milde mosterd
1 theelepel knoflookpuree
1 laurierblaadje
Slowcooker chili met stoofvlees recept
1. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Doe samen met het vlees in de slowcooker. Doe tomatenpuree, frito en het halve bouillonblokje erbij. Doe alle overige ingrediënten erbij behalve de kidneybonen en stel de slowcooker in op 4 uur op de lage stand. Voeg na 3.5 uur de uitgelekte kidneybonen toe en verwarm deze het laatste half uurtje mee. Verwijder het laurierblaadje.
2. Verhit een grill. Snijd het brood in sneden en spray in met een beetje olijfolie. Grill het brood aan beide kanten. Herhaal tot je al het brood heb gegrild. Serveer het brood bij je chili. Mmm! Je geduld wordt beloond met een heerlijke kom chili met stoofvlees. Het gegrild brood maakt het helemaal af.
Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
45 Reacties
Henrieke Hommersom
4 oktober 2017 at 8:18 am
Lekker, dit ga ik binnenkort eens proberen!
Dagmar
4 oktober 2017 at 7:23 pm
Leuk, ben benieuwd!
Jolanda Hurenkamp
5 oktober 2017 at 10:40 am
staat net in de slowcoocker! ik ben heel benieuwd…
Jolanda Hurenkamp
5 oktober 2017 at 4:07 pm
echt overheerlijk!!! dit wordt een blijvertje! Dankje Dagmar
Dagmar
5 oktober 2017 at 6:56 pm
Genieten he… heb je ook het gegrild brood erbij gemaakt?
Jolanda Hurenkamp
6 oktober 2017 at 8:58 pm
nee ik had verse ciabatta.. ook lekker! Maar het wordt de volgende keer toch het gegrilde brood..
Dagmar
7 oktober 2017 at 9:00 am
Ciabatta klinkt lekker! Ben benieuwd wat je van het gegrilde brood erbij vindt 🙂
Marlies Knoop
7 oktober 2017 at 6:01 am
Lijkt me heerlijk.. maar doe je er dan heen water bij? T lijkt me zo dik? (Ben nog maar een beginnende gebruiker hoor)
Dagmar
7 oktober 2017 at 1:21 pm
Hoi Marlies, bij dit recept hoeft dat niet. Je zit daardoor niet op het einde van de kooktijd met een te grote verhouding vloeistof die je eventueel moet binden. Probeer het maar eens uit zou ik zeggen 🙂
Jolanda Hurenkamp
15 oktober 2017 at 3:59 pm
het gegrilde brood erbij is heerlijk, echt top!!! tja ik heb het stoofpotje alweer gemaakt…
Dagmar
15 oktober 2017 at 8:01 pm
Haha, wat leuk Jolanda! Het gegrilde brood is op dit moment mijn favoriete bijgerechtje, yum!
Anmriej
28 februari 2019 at 9:43 am
Yummy! Deze staat vandaag op de planning! Maar die 4 uur op LOW, is dat de Crockpot tijd? Riblappen staan normaal zo’n 7 uur op namelijk.. hoor het graag😊
Dagmar
5 maart 2019 at 8:40 pm
Dat is inderdaad de crockpot tijd (ik heb idd een crockpot) maar als riblappen in jouw slowcooker normaalgesproken er zo’n 7 uur over doen, houd dit dan zeker aan 🙂
Fia
13 maart 2019 at 10:16 am
Helaas zit er in mijn oven geen gril, is er een andere optie.
Dagmar
13 maart 2019 at 6:22 pm
Hoi Fia, als je een grillpan hebt kun je het brood ook zo maken: https://vertruffelijk.nl/met-olijfolie-gegrild-brood/
groet Dagmar
Jolanda Hurenkamp
2 april 2019 at 11:43 am
hi Dagmar,
Kan ik hier ook runderwangen voor gebruiken? En zoja, hoelang moeten die dan in de slowcoocker?
Groetjes,
Jolanda
Dagmar
2 april 2019 at 7:46 pm
Hoi Jolanda, het zal vast kunnen, maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd en durf het je niet aan te geven. Laat je het terugweten als je het hebt geprobeerd?
Succes! Hartelijke groet Dagmar
Jolanda Hurenkamp
9 april 2019 at 11:11 am
Hi Dagmar,
ik heb de hele runderwang zo’n 7 a 8 uur in mijn crockpot laten stoven. De runderwang smaakt goed maar runderwang is altijd wat steviger en ik heb toch liever draadjesvlees dus dan zal het toch de volgende keer runderlappen of sucade worden.
Fijne dag, groetjes,
Jolanda
Dagmar
9 april 2019 at 8:00 pm
Hi Jolanda.
Leuk dat je dit laat terugweten! Ook een fijne dag, groetjes Dagmar!
ob
22 september 2019 at 8:42 am
Hallo Dagmar,
Kan je deze Chili ook invriezen ? Lijkt me erg lekker !
groet,
Bob
Dagmar
22 september 2019 at 11:56 am
Hallo Bob,
Dat kan inderdaad prima! Veel kookplezier! groet Dagmar
Beginnend slowcooker
19 december 2019 at 10:36 pm
Hallo Dagmar,
Moet het vlees in stukken gesneden in de slowcooker of gaat het in zijn geheel erin?
Groet Vin.
Dagmar
19 december 2019 at 10:41 pm
Hoi Vin, de bedoeling is om het in stukken gesneden vlees toe voegen. Ik houd stukjes vlees van ongeveer 3 cm aan hiervoor. Slowcook ze! Groet Dagmar
Beginnend slowcooker
19 december 2019 at 10:43 pm
Hoi Dagmar,
Bedankt voor je snelle reactie! Ik ga het van het weekend proberen, heb er zin in.
Karin
10 januari 2020 at 5:01 pm
Hi Dagmar,
Is het nodig om het vlees eerst aan te bakken? Ik ga het gerecht morgen maken!
Dagmar
11 januari 2020 at 1:35 pm
Hoi Karin! Nee, dat hoeft niet. Kook ze! groetjes Dagmar
Diana
29 februari 2020 at 1:03 pm
Ik heb het gemaakt met rundergehakt! Uien en bleekselderij heel klein gemaakt in de keukenmachine en even gefruit, rundergehakt ook even geruld in de wok, daarna alles in de crockpot, de paprika rauw in stukken erbij. Ontzettend lekker !!
Dagmar
29 februari 2020 at 6:08 pm
Dat klinkt erg lekker! Bedankt voor je reactie!
yvon
13 maart 2020 at 1:52 pm
Hoi!
Welk formaat pakje frito gebruik je?
Er zijn namelijk 2 formaten.
Dagmar
13 maart 2020 at 3:38 pm
Hallo Yvon, dat klopt. Je hebt die van 350 gram nodig.Ik zal het meteen even aanpassen in het recept,bedankt voor de tip. Groet Dagmar
Derk
27 augustus 2020 at 9:35 pm
Het lijkt me een heerlijk gerecht. Als je deze chili voor zes tot acht personen wil maken, kan je dan eenvoudig de ingrediënten verdubbelen, of moet je met een andere verhouding vocht werken?
Dagmar
29 augustus 2020 at 12:07 pm
Hallo Derk,
Ik denk dat dit prima kan mits het allemaal goed in je slowcooker past 🙂
groet Dagmar
Marco
28 september 2020 at 7:55 pm
Wauw.. wat een ontzettend goed gerecht, zoveel smaak!!
Martin
21 oktober 2020 at 7:10 pm
Vandaag gemaakt.
Alles x2, want morgen weer eten. 5,5uur in de slowcooker, en had Angus runderriblappen, en Santa Maria hot pepper sauce ipv Tabasco.
Heerlijk was het, net op
Dagmar
21 oktober 2020 at 8:09 pm
Super om te lezen Martin, en iets om jullie op te verheugen morgen 🙂
hartelijke groet, Dagmar
Monique
9 november 2020 at 9:18 am
Hoi!
Ik ga morgen voor het eerst de Crockpot gebruiken. Super spannend , ben enorm benieuwd ! Ik ga deze chili met stoofvlees maken, maar nu wel nog twee misschien beetje stomme vragen …..
moet het vlees eerst in de pan gebakken worden voordat ze in de crockpot gaan ? (Dit lees ik op veel plekken, maar kon ik hier niet zo snel ontdekken) .
En doe je alles gewoon in de pan en zet je het aan, of meng je alles wel eerst goed door elkaar ?
Met vriendelijke groet,
Monique
Dagmar
9 november 2020 at 5:43 pm
Hoi Monique, superleuk dat je een slowcooker hebt aangeschaft en dat dit je eerste slowcooker recept wordt!
Je hoeft het vlees niet aan te bakken voor dit recept, alles even goed mengen en dan aanzetten. Benieuwd wat je ervan vindt!
Als je van zuurvlees houdt, dan raad ik je mijn slowcooker recept voor Limburgs zuurvlees ook van harte aan: https://vertruffelijk.nl/limburgs-zuurvlees-uit-de-slowcooker/
Veel plezier met slowcooken!
Hartelijke groet,
Dagmar
Ingrid
25 november 2020 at 10:37 pm
Ik heb een vraag, wat is knoflookpuree? Waar kan ik dat kopen? En is het eventueel vervangbaar.
Ik wil binnenkort dit recept is uitproberen. Lijkt me erg lekker.
Groetjes, Ingrid
Dagmar
27 november 2020 at 9:57 pm
Hallo Ingrid, hiermee bedoel ik gehakte knoflook (Go-Tan heeft een variant) maar je kunt het ook vervangen door fijngewreven verse knoflook. Als je een gepeld teentje knoflook platdrukt met het lemmet van een mes, bestrooid met wat zout kun je het vervolgens fijnhakken en fijnwrijven met het meslemmet. Leuk dat je dit gerecht wilt maken, ben benieuwd wat je ervan vindt! groetjes Dagmar
Maudie Venneker
10 januari 2021 at 7:11 pm
Hm eerste recept in de slowcooker, recept goed aangehouden, alleen zat er iets meer vlees in, niet heel veel meer. Maar na 4 uur echt geen stoofvlees/ suddervlees. Taai vlees, alleen de kleine stukjes waren lekker, juist niet te klein gesneden omdat er anders normaal in mijn traditionele rendang helemaal niets van over blijft. Zal wel per slowcooker verschillen? Paprika was prima, geen snot en ook niet te hard….. Dus de volgende x maar 6 tot 8 uur aanzetten, hopelijk is de paprika dan ook nog lekker 🙊
Dagmar
10 januari 2021 at 11:24 pm
Hallo Maudi,
Jammer dat het niet meteen de eerste keer maken naar wens was. Het kan per slowcooker verschillen inderdaad. Hopelijk de volgende keer alsnog succes 🙂 Bedankt voor je reactie. Groet Dagmar
Maudie
29 januari 2021 at 1:49 pm
Ja hoor! Gewoon de hele avond verder laten pruttelen, dus uiteindelijk 9 uur aangestaan hahaha maar toen was het vlees heerlijk! Daarna nog een x gemaakt, stukjes vlees iets kleiner en 8 uur opgestaan, morgen maak ik hem weer 😊
Dagmar
29 januari 2021 at 4:10 pm
Hoi Maudie,
Top dat het deze keer helemaal naar wens was, leuk dat je dit laat terugweten! 🙂
groet Dagmar
Vera
12 maart 2021 at 12:17 pm
Kun je hiervoor ook runderriblappen gebruiken? Deze heb ik toevallig in huis
Dagmar
12 maart 2021 at 7:12 pm
Hallo Vera, ja hoor, dat kan denk ik prima 🙂