Sloppy Joe

7 januari 2017Dagmar

In Amerika stond dit Amerikaans broodje in bijna alle diners wel op de kaart. En nu weet ik ook waarom. Deze burgers met een kruidige licht pittige tomatensaus zijn superlekker! De tomaten-gehakt saus wordt op smaak gebracht met o.a. knoflook, chili, cayenne en worcestersaus. Je maakt de sloppy joe door gehakt aan te braden en op te smaak te brengen met de onderstaande smaakmakers. Klaar binnen een half uurtje. Een goedkoop, lekker en snel hoofdgerecht. Lekker met een frisse salade en frietjes.

sloppy joe
Sloppy Joe: lekker comfort food. Waarschijnlijk heeft deze lekkere ‘burger’ zijn naam te danken aan zijn vulling die er al snel uit kan lopen. Dan wordt de boel al snel ‘sloppy’. Met deze saus valt dat overigens wel mee. Hoe dan ook, ik ben dol op dit stoer broodje. Je kunt kant-en-klare hamburgerbroodjes gebruiken. Ik maakte de broodjes op de foto zelf met dit lekker recept van Albert Heijn. Een aanrader! Het duurt even om te maken, maar dan heb je ook wat. 

Dit heb je nodig voor Sloppy Joe
(hoofdgerecht voor 4 personen)
300 gram biologisch rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
4 hamburgerbroodjes
1 grote sjalot (gesnipperd)
1 grote teen knoflook (geperst)
1/2 theelepel bruine basterdsuiker
1/2 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel milde mosterd
1 1/4 theelepel worcestersaus
een snufje cayenne poeder
wat schijfjes augurk
150 ml heinz tomaten frito + 50 ml water
peper en zout naar smaak
augurk

Zo maak je Sloppy Joe
1. Bak het gehakt met de sjalot en knoflook rul in de olijfolie. Doe de basterdsuiker, chili, mosterd en cayenne erbij. Na 2-3minuten doe je de tomaten frito met het water erbij en laat je de saus 10 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met de worcestersaus. Kruid af met peper en zout. Beleg elk hamburgerbroodjes met ongeveer 2 volle eetlepels saus en leg hier wat schijfjes augurk op.

Klaar! Lekker met een frisse salade en frietjes. En een ijskoud biertje. Proost!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Griekse hamburgers met feta misschien ook wat voor je.  Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht