• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: oktober 15, 2016
  • Geschreven door:

Ho! Stop! Niet verder lezen! Deze rocky road van witte chocolade, strooigoed en marshmallows is serieus tè lekker! Als je hem toch maakt en de hele pot in 1x leeg eet omdat je deze Sinterklaas rocky road zoooo lekker vindt, dan kun je niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd  icon-smile-o Vorig jaar kwam ik op Instagram een watertandend lekkere foto tegen van de Sint Rocky road van Saskia van kersoptaart (aanrader!). Toen ik onlangs voor het eerst de Johnny Doodle reep speculoos met witte chocolade proefde moest ik meteen weer aan de Sint Rocky Road van Saskia denken. Ik vond dit idee zo leuk dat ik een eigen versie heb gemaakt. De combinatie van witte chocolade met pepernoten, schuimpjes en tumtums is superlekker! Ik topte het ook nog even af met wat mini marsmallows. Gewoon, omdat me dat leuk leek. Dit receptje maak je door strooigoed door gesmolten witte chocolade te scheppen. Daarna wacht je de moeilijke taak om de Sinterklaas Rocky Road op te laten stijven in de koelkast. Maar geloof me: het is het wachten ècht waard!
Sinterklaas Rocky Road
Deze Sinterklaas rocky road is onweerstaanbaar lekker. Je maakt hem door 250 gram strooigoed onder 400 gram au bain marie gesmolten witte chocolade te roeren. Meng het strooigoed goed door de witte chocolade en schenk in een bakje*. Ik strooide er nog wat mini marshmallows overheen. Gewoon. Omdat het kan. Laat een paar uurtjes in de koelkast staan om op te stijven. Snijd de rocky road daarna met een scherp mes in kleine stukjes.

* Ik gebruikte een bakje van 21.5 x 15 cm met bakpapier erin. Het bakpapier liet ik uitsteken zodat ik de rocky road er na het opstijven makkelijk uit kon tillen.

Het recept van Saskia vind je op kersoptaart.blogspot.nl 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan  is deze heerlijke tulband cake met appel, rozijnen en kaneel misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk