Klaar binnen 15 minuten: een lekker basisrecept voor simpele spaghetti bolognese waarmee je naar eigen wens en smaak lekker kunt experimenteren.Wat zijn je lievelingsingrediënten? Misschien kun je ze erin of erbij combineren. Als je de dubbele hoeveelheid saus maakt dan kun je er de volgende dag nog een ander leuk gerecht mee maken. Dat is nog eens handig en tijdbesparend! Ik geef je een aantal variatietips.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram spaghetti (ik gebruikte vezelrijke spaghetti van Honig)
1 pakje Heinz tomatenfritto
1 eetlepel chili pasta (optioneel)
300 gram biologisch rundergehakt
Verse Parmezaanse kaas aan een stuk, voor erbij te serveren
een klontje boter
wat versgemalen peper en zout, naar wens

En zo maak je deze simpele spaghetti bolognese
1. Kook water in de waterkoker en schenk dit in een grote pan, herhaal tot de pan bijna helemaal gevuld is met water. Doe er een eetlepel zout bij. Kook de spaghetti in deze pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

2. Bak ondertussen het gehakt met de rode peperpasta rul. Roer de tomatenfritto eronder. Kruid naar wens met peper en zout.

3. Serveer de spaghetti met de saus en het stuk Parmezaanse kaas. Serveer er groente naar wens bij. Dat is alles, laat het smaken!

spaghetti2
Spaghetti bolognese

Variatietips:
– Vervang het gehakt door gamba’s

– Roer een gescheurd bolletje mozzarella onder de tomatensaus

– Maak er een extra pittige saus van door meer chili pasta onder de saus te roeren

– Vervang het gehakt door vegetarische spekjes en roer er wat gehalveerde olijven zonder pit onder

– Vervang het gehakt door spekreepjes, liefst van een stuk

– Roer wat (kook)room onder de tomatensaus voor een romige tomatensaus

– Strooi vlak voor het serveren wat gescheurde blaadjes basilicum over de pasta

LOGO 1=2 met tekst 2

Dit recept voor simpele spaghetti  bolognese vormt een prima basis om meerdere gerechten mee te koken. Maak een dubbele hoeveelheid saus uit het recept en maak er de volgende dag bijvoorbeeld mee:

– Gevulde geblancheerde paprika’s mee die je even laat gratineren met wat mozzarella of Parmezaan.

– Of doe er bonen bij en vul er wraps met reepjes ijsbergsla mee. Lekker met knoflooksaus.

– Of natuurlijk lasagna bolognese. Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor jou. In deze receptenindex staan nog meer lekkere recepten overzichtelijk bij elkaar.

– Wil je graag aan de slag met het zelf maken van de bolognese saus? Ook daar heb ik een recept van voor je!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

lasagna limburger-2
 Lasagna bolognese

untitled-166

Bereiding, foto 1 en 2, styling: Dagmar
Foto 3: Rein Bollen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk