Seizoensgroenten Juni. Handig: een overzicht met alle seizoensgroenten per maand met recepttips, nu elke maand op Vertruffelijk. Door met seizoensgroenten te koken leef je bewuster in het desbetreffende jaargetijde en kun je tijdens het koken genieten van al dat moois en lekkers wat de natuur voortbrengt. Verder bereik je zo dat je met verse en gevarieerde producten kookt die op dat moment op hun best zijn en die bovendien niet ingevlogen hoeven te worden. En omdat deze seizoensproducten volop verkrijgbaar zijn, zijn ze vaak ook goedkoper. Dus als je je weekmenu bedenkt (als je dat doet), pak deze post er dan eens bij en laat je inspireren! Een andere leuke tip die ik nog graag met je wil delen: als je graag voordelig boodschappen doet (wie niet?), pak dan de weekaanbiedingen van je supermarkt erbij en baseer daar je gerechten op. Leuk & goedkoop!

Dit zijn de seizoensgroenten voor de maand Juni:

Andijvie

Groene asperges met olijfolie en zeezout uit de oven
Juni: het aspergeseizoen is bijna afgelopen! Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke groene asperges met olijfolie en zeezout uit de oven

Asperges, mmm lekker, deze gegrilde groene asperges met truffeldressing! Of klik hier voor een heerlijk recept voor hollandaise saus. In dit artikel geef ik je handige tips voor het kopen, bewaren, schillen, koken en serveren van asperges (en ook nog wijntips), klik hier.

Bloemkool

Bosui

Teriyaki zalm noedels

Broccoli. Een hele lekkere combinatie met de teriyaki zalm noedels van de bovenstaande foto.

Chinese kool

Doperwtjes

Kropsla

Lamsoren

Peultjes

Postelein

Raapjes

Rabarber

Radicchio

Radijs

Rettich

Rode biet, klik hier voor een verrassend lekkere bietjessoep met appel

Rucola, klik hier voor een makkelijke en snelle rucola salade met geitenkaas, bacon, noten, frambozen, bramen en aardbeien met een frambozendressing.

Selderij, klik hier voor de Belgische klassieker Gentse waterzooi. Een superlekkere romige kippensoep bomvol smaak.

Sperziebonen

Spinazie, heb je al eens lamsburgers met spinaziesalade geprobeerd? Of een lekker gepocheerd ei Florentine?

Spitskool

Tuinbonen

Venkel

Zeekraal

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Heb jij nog een lekker recept met seizoensgroente? Laat het ons weten! Wie weet plaatsen we jouw recept!

untitled-166

Foto: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk