Bij een lekker stokje saté mag een lekkere saté saus niet ontbreken. Met dit makkelijk saté saus recept maak je binnen no-time een onweerstaanbare lekkere saus.Voor 2 personen bak je 1 gesnipperd sjalotje en 1 teentje fijngesneden knoflook licht goudbruin in een scheutje neutrale olie. Schenk hier 100 ml  kokosmelk en 25 ml ketjap manis bij en roer er 2 eetlepels pindakaas onder met een garde. Eventueel voeg je nog een theelepel sambal (badjak) toe. Verwarm op matig vuur tot de saus dik wordt, dan is hij klaar. Superlekker!

saté saus recept
Natuurlijk eet je deze lekkere saté saus in combinatie met lekkere vleesspiesjes met daarbij atjar, kroepoek en gebakken uitjes. Mmm! Maar ook superlekker over wat frites of met wat stokbrood. Of bij gado gado. Je kan met dit saté saus recept alle kanten op. Met dit heerlijk saté marinade recept tover je heerlijke saté op tafel op basis van bijvoorbeeld, kip, rund- of varkensvlees. Ook heel lekker bij de bbq!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

One Response to Saté saus recept

  1. Maris schreef:

    Heerlijk! Zelf gemaakte satésaus is toch altijd het lekkerste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk