Saté marinade recept

21 januari 2018Dagmar
Blog post

Ben jij ook zo dol op een lekker stokje saté? De allerlekkerste saté maak je zelf met dit makkelijk en lekker saté marinade recept.  Deze saté maak je in de oven maar op de bbq of grill kan natuurlijk ook.  De saté uit dit recept maak je op basis van schouderkarbonade (varkensvlees) maar natuurlijk kun je hem ook maken met bijvoorbeeld kipdijfilet of lekkere stukjes biefstuk. Net wat jij wil. De marinade maakt dit saté recept helemaal top: er zitten maar liefst 10 teentjes knoflook in de marinade! Ja heus. Maar geloof me, die maken dit saté marinade recept helemaal top. En natuurlijk heb ik ook een lekker eenvoudig recept voor homemade satésaus voor je. Want saté zonder satésaus is als frietjes zonder mayonaise. Toch?

Saté marinade recept
Met dit saté marinade recept maak je heerlijke saté. Deze satésaus past er perfect bij en is eenvoudig om te maken. Een gouden smaakcombinatie. 

Dit heb je nodig voor ongeveer 6 personen (ongeveer 24 stokjes à 4 per persoon)
1.5 kg schouderkarbonade, kipdijfilet of stukjes biefstuk (in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden)
houten saté stokjes
bakpapier

Voor de marinade
150 ml ketjap (ik gebruikte deze)
10 teentjes knoflook (ja heus, fijngesneden of fijngehakt in een kleine keukenmachine)
4 eetlepels oestersaus
1 volle theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen gember
1 eetlepel sambal oelek
1 volle theelepel sereh puree of gemalen citroengras

Saté marinade recept
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep de vleesblokjes erdoor. Laat minimaal 2 uurtjes afgedekt marineren in de koelkast. Rijg de vleesblokjes aan de satéprikkers.

2. Verwarm de oven voor op 160 graden (electrische oven). Bak de saté spiesjes in een half uurtje gaar op een ovenrooster met een vel bakpapier.

3. Serveer de saté met deze zelfgemaakte satésaus, atjar, gebakken uitjes en wat seroendeng. Heerlijk bij rijst, frietjes, wraps en (stok)brood.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht