Saté marinade recept

17 april 2016Dagmar

Ben jij ook zo dol op een lekker stokje saté? De allerlekkerste saté maak je zelf met dit makkelijk en lekker saté marinade recept.  Deze saté maak je in de oven maar op de bbq kan natuurlijk ook. Laat dat zonnetje maar schijnen! Deze saté maak je op basis van schouderkarbonade (varkensvlees) maar natuurlijk kun je hem maken met bijvoorbeeld kipdijfilet of lekkere stukjes biefstuk. Net wat jij wil. De marinade maakt dit saté recept helemaal top: er zitten maar liefst 10 teentjes knoflook in de marinade. Ja heus. Maar geloof me, die maken dit saté marinade recept helemaal top. En natuurlijk heb ik ook een lekker eenvoudig recept voor homemade satésaus voor je. Want saté zonder satésaus is als frietjes zonder mayonaise. Toch?

Dit heb je nodig voor ongeveer 6 personen (ongeveer 24 stokjes à 4 per persoon)
1.5 kg schouderkarbonade, kipdijfilet of stukjes biefstuk (in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden)
houten saté stokjes
bakpapier

Voor de marinade
150 ml ketjap (ik gebruikte deze)
10 teentjes knoflook (ja heus, fijngesneden)
4 eetlepels oestersaus
1 koffielepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen gember
1 eetlepel sambal oelek
1 koffielepel sereh puree

En zo maak je het saté marinade recept
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep de vleesblokjes erdoor. Laat minimaal 2 uurtjes afgedekt marineren in de koelkast. Rijg de vleesblokjes aan de satéprikkers.

2. Verwarm de oven voor op 160 graden (electrische oven). Bak de saté spiesjes in een half uurtje gaar op een ovenrooster met een vel bakpapier.

3. Serveer de saté met deze zelfgemaakte satésaus, atjar, gebakken uitjes en wat seroendeng. Heerlijk bij rijst, frietjes, wraps en (stok)brood.

saté marinade recept
Met dit saté marinade recept maak je heerlijke sate. Deze satésaus past er perfect bij en is eenvoudig om te maken. Een gouden smaakcombinatie. 

Lijkt dit je een lekker recept? Deze saté saus past er perfect bij.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht