Salade met Camembert

1 juli 2014Dagmar

Een lekkere salade met o.a. lauwwarme camembert, noten, appel en een balsamico-stroopdressing. Lekker als lunch- of bijgerecht. Klaar in zo’n 20 minuten. 

Ingrediënten voor 1 persoon als lunchgerecht, voor 2 personen als bijgerecht
1/2 camembert kaasje
1/2 krop gemengde salade. zo nodig gewassen en gedroogd
handje noten naar keuze (naar wens even kort geroosterd in een koekenpan met anti aanbaklaag)
1/2 granny smith of andere appel (in schijfjes, zonder klokhuis)
1 eetlepel rozijnen
een handje (pitloze) druiven, gehalveerd

Voor de dressing
3 eetlepels balsamicocrème
1 eetlepel appelstroop
2 eetlepels water

salade franse slag
Maak van een salade iets bijzonders met deze lauwwarme camembert die smelt als je hem opensnijdt…

En zo maak je deze lekkere salade
1.  Snijd de bovenkant van het kaasje kruiselings in. Bak de camembert 15 minuten op 200 graden in een ramequin met bakpapier.

2. Meng de balsamicocrème met het water en week hier de rozijnen in.  Roer na 10 minuten de stroop eronder.

3. Besprenkel de sla met de dressing en voeg de appelschijfjes, druiven en noten toe.

4. Leg het kaasje bovenop de salade en klaar is je salade met camembert. Serveer meteen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze zomerse salade met o.a. framboos, geitenkaas en bacon misschien ook iets voor jou.  Of neem eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s & styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht