Romige paddenstoelensoep met truffel

26 november 2017Dagmar
Blog post

Deze romige paddenstoelensoep met truffel zit bomvol smaak maar is zo gemaakt. In dit lekker voorgerecht heb ik shiitake paddenstoelen gebruikt, die zijn krachtig van smaak en erg lekker vind ik persoonlijk. Dankzij de truffel salsa  en slagroom die je er op het laatst doorroert wordt het soepje nog lekkerder en extra speciaal. Je kunt deze paddenstoelensoep ook prima als een amuse soepje serveren, leuk voor bijvoorbeeld de feestdagen. Kortom, een vertruffelijk soepje, al zeg ik het zelf!

 

Romige paddenstoelensoep met truffel
Romige paddenstoelensoep met truffel
Romige paddenstoelensoep met truffel
Deze romige paddenstoelensoep is een lekker voorgerecht. Je kunt hem ook prima als amuse soepje serveren in kleine soepkommetjes zoals op de foto’s. 

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter soep 
(voorgerecht voor 4 personen)
5 kleine sjalotjes (gesnipperd)
5 theelepels roomboter
5 takjes verse tijm + extra om te garneren
2 1/4 theelepel funghi trifolati kruiden van Jonnie Boer
5 eetlepels witte wijn
250 gram shiitake
1 liter paddenstoelenbouillon van 2 1/4 tablet
2 1/4 theelepels truffelsalsa
5 eetlepels slagroom
peper en zout naar smaak

Recept voor romige paddenstoelensoep met truffel
1.  Halveer grote exemplaren van de paddenstoelen. Bak de sjalot glazig in de roomboter met de tijm.  Bak de paddenstoelen en Jonnie Boer kruiden 2-3 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze bijna helemaal verdampen.

2. Doe de paddenstoelenbouillon erbij en kook zachtjes gedurende 10 minuten. Verwijder de tijm.

3. Haal de soep van het vuur en roer de truffel salsa en slagroom erdoor. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommen of borden en garneer met wat takjes tijm.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

7 Reacties

  • Mayke

    26 november 2017 at 3:16 pm

    Alleen al door het te lezen, wéét ik gewoon dat dit een geweldig recept is! Ga het snel maken in mijn winkel en zal jouw naam en blog erbij vermelden.

    1. Dagmar

      26 november 2017 at 6:19 pm

      Hallo Mayke,

      Dat vind ik een hele leuk eer! Als ik in de buurt ben, dan kom ik zeker een keer langs in je mooie winkel! Daar kan ik ongetwijfeld mijn hart ophalen en leuk je dan te ontmoeten 🙂

  • Jolanda Hurenkamp

    28 november 2017 at 11:32 pm

    ik heb vandaag truffelsalsa gehaald, ga hem maken!!! Lijkt me heerlijk! Dankje voor het delen Dagmar

  • Lindsey

    18 maart 2018 at 8:51 pm

    Ik wil graag je recept gaan proberen, maar waar kan ik truffelsalsa halen? Heb je eventueel een merk voor me? En als je geen wijn wilt gebruiken, kan je deze dan gewoon weg laten of waarvoor deze te vervangen?

    Bedankt alvast! 🙂

    1. Dagmar

      18 maart 2018 at 10:39 pm

      Hoi Lindsey,

      Leuk dat je dit soepje wil gaan maken! Je zou i.p.v. truffelsalsa ook truffeltapenade kunnen gebruiken. Deze koop ik bijvoorbeeld weleens: https://www.ah.nl/producten/product/wi199872/sulpizio-tartufi-truffel-paddestoeltapenade

      Ik durf niet te zeggen of er nog genoeg diepte qua smaak is bij het weglaten van de witte wijn. Dat zou je even moeten uitproberen.

      Laat je even terugweten hoe hij is geworden? Zou ik leuk vinden!

      Hartelijke groet Dagmar

  • Marjon

    2 december 2018 at 8:34 pm

    Dit recept lijkt me erg heerlijk en wil het voor kerst maken. De soep oogt romig en begrijp ik goed dat deze niet wordt gepureerd?

    1. Dagmar

      2 december 2018 at 10:09 pm

      Dag Marjon, leuk dat je deze soep met Kerst gaat maken! De soep wordt inderdaad niet gepureerd, daardoor heb je nog wat bite en textuur van de paddenstoelen.
      Maar je zou hem eventueel wel kunnen pureren. Alvast fijne feestdagen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht