Romige kippensoep

11 februari 2017Dagmar

Soms gaat er niets boven een zelfgemaakte romige kippensoep. En al helemaal niet als je zelfgemaakte kippenbouillon als basis gebruikt. Geloof me, dat is zoveel lekkerder dan bouillon van een tablet of kant-en-klare bouillon. Meestal maak ik een paar liter kippenbouillon en vries deze vervolgens in. Zo kan ik doordeweeks hiermee snel een heerlijke kom dampende soep op tafel toveren. Ideaal! Deze romige kippensoep is 1 van mijn favoriete soepen die ik heel graag maak. Deze heerlijke  gebonden soep op basis van kippenbouillon smaakt fluweelzacht en romig dankzij een scheutje room. Je kruidt de soep af met wat nootmuskaat en cayenne. Ten slotte verwarm je wat kippenvlees mee in de soep en je romige kippensoep is al klaar. Ik maakte er geitenkaas croutons bij, en wat waren die lekker! Natuurlijk vertel ik je hoe je die ook eenvoudig zelf maakt.

Romige kippensoep
Deze romige kippensoep is ontzettend lekker. Het allerlekkerste smaakt hij als je de kippensoep maakt op basis van zelfgemaakte kippenbouillon. Daar heb ik ook een heerlijk recept van voor je. Ik combineerde deze soep met zelfgemaakte croutons met geitenkaas. Superlekker!

Voor de romige kippensoep heb je nodig
1 liter kippenbouillon (liefst zelfgemaakt)
200 ml room
40 gram bloem
40 gram boter
3/4 theelepel gemalen nootmuskaat
een snufje cayennepeper
peper en zout naar smaak
ongeveer 350 gram fijngesneden gaar kippenvlees

Voor de geitenkaas croutons heb je nodig
4 sneetjes brood
120 gram geraspte harde milde geitenkaas
wat appelstroop
peper en zout
olijfolie
wat fijngesneden bieslook

Zo maak je heerlijke romige kippensoep
1. Eerst maak je een roux want dit is een gebonden soep. Hiervoor smelt je de boter, en voordat deze verkleurt, roer je de bloem er in één keer onder. Er ontstaat als het goed is nu een soort papje. Laat de roux op laag vuur onder voortdurend roeren in een paar minuutjes gaar worden (deze begint dan i.p.v. zurig zoet te ruiken. Schenk al roerend vervolgens steeds een beetje kippenbouillon onder de roux. Als de bouillon helemaal is opgenomen, giet je weer opnieuw een kleine hoeveelheid vloeistof erbij. Blijf roeren.  Herhaal dit tot alle bouillon op is. Er is nu als het goed is een gebonden soep ontstaan.

2. Je kunt de soep nu gaan afkruiden. Breng de soep verder op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de cayennepeper. Schenk de room erbij. Proef of de smaken naar jouw wens zijn en pas deze desgewenst aan. Verwarm het kippenvlees mee.

3. Besmeer de sneetjes brood met wat stroop. Verdeel de geraspte geitenkaas over het brood. Gratineer onder de grill. Druppel wat olijfolie over de geitenkaas croutons, kruid met peper en zout en bestrooi met wat fijngesneden bieslook. Serveer de warme croutons bij de romige kippensoep.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze pudding kruimelvlaai cupcakes misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze heerlijke lasagna met zalm?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

1 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht