Pulled salmon sandwich

31 december 2015Dagmar

Uit elkaar getrokken stukjes zalmfilet met kruiden yoghurt mayonaise, knapperige ijsbergsla en romige avocado op een broodje. Klinkt als een stukje hemel op je bord, toch? Een lekkere, simpele snack, lunch of snelle avondmaaltijd. Serveer er in dat laatste geval wat (zoete) aardappelfrites bij en je hebt een klein feestje op je bord. Let’s get this party started!
untitled-585
Tip: deze pulled salmon sandwich smaakt ook super met Turks brood of foccacia!

Dit heb je nodig voor 2 personen
250 gram zalmfilet (zonder vel)
2 Italiaanse bollen (opengesneden)
2 handjes ijsbergsla (in reepjes)
1/2 avocado (fijngesneden)
2 eetlepels yoghurt mayonaise (losgeroerd met 1-2 eetlepels water)
kruiden naar wens, bijvoorbeeld: wat peterselie, dragon, evt een fijngesneden augurkje of wat kappertjes
peper en zout
2 eetlepels zonnebloemolie

En zo maak je deze pulled salmon sandwich
1. Kruid de zalm met peper en zout. Bak de zalmfilets gaar in de zonnebloemolie en laat ze afkoelen. Trek uit elkaar met twee vorken.

2. Meng de iets verdunde yoghurt mayonaise met kruiden naar wens en breng verder op smaak met peper en zout. Meng met de ijsbergsla.

3.  Beleg het brood met de sla, stukjes zalm en avocado.

Pulled salmon kruiden
Loop je warm voor een meer kruidige pulled salmon? Ik heb een lekker receptje voor je waarmee je je eigen pulled salmon kruidenmengsel kunt maken! Gebruik dit dan als basis voor je pulled salmon en beleg er een Italiaanse bol mee met wat augurk en honing-bbq saus. Nomnomnom!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

1 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht