Heerlijke goudbruine licht krokante torentjes van smakelijke aardappelpuree. Met dit pommes duchesse recept maak je ze eenvoudig zelf. Ik maakte deze pommes duchesse van de restjes aardappel die ik over had na het het uitsteken van de aardappel Kerst sterren: aardappeltjes in stervorm. Het zijn beide lekkere, mooie en makkelijk te maken feestelijke bijgerechtjes. Lees snel verder hoe je ze maakt.

untitled-588
Tip: snijd de aardappelen niet te klein als je ze hebt geschild. Als je ze in te kleine stukken snijdt nemen de aardappels meer vocht op tijdens het koken en dan krijg je een te natte puree waarmee je minder mooie torentjes kunt spuiten. Een andere tip als je net zoals ik dol bent op truffel: roer wat truffelolie onder de aardappelpuree  voor heerlijke truffel pommes duchesses, mmm! Of maak pommes duchesse van zoete aardappel.

Dit heb je nodig voor 4 personen
(voor ongeveer 24 stuks)

400 gram iets kruimige aardappelen (geschild en in grote stukken gesneden, gewicht na schillen)
1 eierdooier
2 eetlepels gesmolten boter
peper, zout en een snufje nootmaatskaat

Verder heb je bakpapier en een spuitzak met een stervormig spuitmondje (zie foto) nodig.

En zo maak je zelf pommes duchesse
1. Kook de aardappelen en droog ze op het vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven)

2. Druk de gekookte aardappelen door een zeef en breng de puree op smaak met de eierdooier, boter, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vul er een spuitzak mee.

3. Spuit torentjes op het bakpapier en bak de pommes duchesse gedurende ongeveer 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

untitled-330
Dit is ook zo’n leuk feestelijke bijgerechtje: aardappel kerst sterren. Het linkje naar dit recept vind je hieronder.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze aardappel Kerst sterren  misschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van heerlijke zoete tomaatjes uit de oven? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

One Response to Pommes duchesse recept

  1. Sesu Chops schreef:

    Heel leuk! Deze klassieker staat ook dit jaar op mijn kerstmenu denk ik 🙂 Echt lekker en ziet er leuk feestelijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk