Poké bowl met tonijn

20 maart 2020Dagmar
Blog post

Leuk als een gerecht net zo lekker is als je hoopt! Dat geldt zeker voor deze poké bowl met superverse rauwe tonijn van de visboer, aardse bietjessalade met gember en limoen, rokerige zoete gegrilde mails, zeewiersalade en romige avocado 🖤 Ik topte de bowl af met wasabimayonaise, gebakken uitjes en gerookte sesamzaadjes. Het is zacht, aards, zoet, kruidig, zoetzuur, romig, rokerig en crunchy tegelijkertijd. Een feestje dit!

Gebruik superverse tonijn van mooie kwaliteit voor dit gerecht omdat je hem rauw eet. Ik haalde mijn tonijnfilet bij de visboer en man, wat is dat toch lekker! Hier heb ik de poké bowl nog niet afgewerkt met de toppings. Die hoef je er niet op te doen, maar ze maken dit licht hoofdgerecht wel extra lekker vind ik!
Oeh de toppings maken het af! De toppings die ik zelf erg lekker vind zie je hier op deze foto: wasabimayonaise, gebakken uitjes en (gerookte of geroosterde) zwarte sesamzaadjes. Het water loopt me alweer in de mond…

Ingrediënten voor poké bowl met tonijn
(klein hoofdgerecht voor 2 personen)
150 gram superverse tonijn van mooie kwaliteit *
de helft van dit recept voor bietjessalade met een twist
2 gekookte maiskolven
1 avocado
toppings: wasabimayonaise, gebakken uitjes, (gerookte of geroosterde) zwarte sesamzaadjes
ongeveer 60 gram zeewiersalade
sesamolie
sojasaus (met minder zout)
peper en zout
olijfolie

verder heb je een grillpan nodig
* vanwege de rauwe vis is dit gerecht niet geschikt voor zwangeren, jonge kindjes, oudere mensen en mensen met een minder goede gezondheid

Poké bowl met tonijn recept
1. Dep de maiskolven droog en vet ze licht in met wat olijfolie. Grill ze rondom in een hete grillpan, laat ze afkoelen en snijd dan de maiskorrels in repen los van de kolven. Wrijf de maiskorrels los met behulp van je handen.

2. Snijd de tonijnfilet in repen van 1 cm dik en vervolgens in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. Breng de tonijn op smaak met wat sesamolie en sojasaus. Kruid naar smaak met peper en zout.

3. Je kunt je poké bowl nu gaan samenstellen. Verdeel de zeewiersalade over twee kommen. Schep daar de bietjessalade, gegrilde maiskorrels en tonijn bovenop. De avocado verwerk je op het allerlaatst omdat die snel verkleurt. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd in repen en verdeel over de kommen. Top af met wasabimayonaise, gebakken uitjes en de sesamzaadjes. Serveer meteen.

Als je het leuk vindt werk je dit gerecht nog af met partjes limoen, een schijfje choggia biet en een eetbaar bloemetje zoals op de foto’s.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Axl

    21 maart 2020 at 1:34 pm

    Dat is een mooie, flinke maaltijd. Lijkt me lekker die zoete mais met tonijn. Gaan we een keertje proberen op kantoor!

    1. Dagmar

      21 maart 2020 at 3:22 pm

      Leuk Axl, een hele lekker combi! Benieuwd wat jullie ervan vinden!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht