• Categorie: Soep
  • Gepubliceerd op: mei 4, 2014
  • Geschreven door:

Deze pittige pompensoep met kokosmek is een heerlijk, makkelijk en snel recept voor een Oosterse groentesoep. Het soepje wordt op smaak gebracht met rode peper, knoflook en kerrie. Voor dit recept worden pompoenblokjes uit de diepvries gebruikt. Een ideaal soepje dat je lekker snel kunt maken. Natuurlijk kun je ook verse pompoen gebruiken. Rooster hem dan dan in de oven, zo wordt hij extra zoet. De kokosmelk maakt dit lekker soepje helemaal af.

Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen
450 gram pompoenstukjes (bijvoorbeeld AH, diepvries)
400 ml (biologische) kokosmelk
Kneepje rode peperpasta (tube) of sambal
4 sjalotjes (of 1 grote ui)
1 liter kippenbouillon van 3 bouillontabletten
2 theelepels milde kerriepoeder
2 eetlepels milde olie
3 tenen knoflook

pompoensoep
Zoet, licht pittig en kruidig: een heel lekker soepje.

En zo maak je deze pittige pompoensoep met kokosmelk
1. Snipper de sjalotjes, pers de knoflook en fruit deze in de olie aan. Voeg na 2-3 minuten de kerrie en rode peperpasta of sambal toe.

2Voeg na een minuutje de pompoenstukjes toe (ontdooien niet nodig). Roer alles goed om.

3. Voeg de bouillon toe en laat  alles 15 minuten zachtjes doorkoken.

4. Pureer de soep met een staafmixer en roer de kokosmelk eronder.

Serveertips: je kan deze soep mooi serveren in een uitgeholde pompoen. Garneren zou je naar wens kunnen doen met bijvoorbeeld wat verse korianderblaadjes over de soep te strooien. Je kan deze soep trouwens makkelijk invriezen om er later nogmaals van te genieten. Recept gekregen van een collega.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit misschien ook iets voor jou: wortelsoep met gember. Of neem een een kijkje in de receptenindex, klik hierWil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Recept: M. Housmans
Foto’s: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk