• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: augustus 17, 2016
  • Geschreven door:

Deze zoete pittige pasta met garnalen is makkelijk om te maken en ook nog eens zo klaar. Je maakt de saus op basis van ui en knoflook waar je wat tomatenpuree bij doet. Vervolgens voeg je hier wat witte wijn, kippenbouillon en rode wijn azijn aan toe. Kippenbouillon lijkt misschien een beetje raar in combinatie met de garnalen maar het is echt lekker en zorgt voor een zoete sausbasis. De witte wijn en rode wijnazijn zorgen voor wat extra diepte in de saus. Wat harissa geeft er pit aan. De garnalen verwarm je de laatste minuten mee en klaar is je pastasaus. Serveer de saus met spaghetti en wat versgeraspte Parmezaanse kaas en je kunt gaan smullen van deze pittige pasta met garnalen.  
Pittige pasta met garnalen
Houd je niet zo van pittig? Laat de harissa dan achterwege of doe er wat minder in. 

Dit heb je nodig voor 2 personen (hoofdgerecht)
200 gram spaghetti
200 gram grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
1 ui (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (zeer fijngesneden)
2 eetlepels olijfolie
150 ml kippenbouillon
2 eetlepels tomatenpuree
50 ml droge witte wijn
1 eetlepel rode wijn azijn
2 theelepels harissa
peper en zout naar smaak
Parmezaanse kaas om erbij te serveren

En zo maak je de pittige pasta met garnalen
1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar in ruim gezouten water.

2. Bak de ui en knoflook in de olijfolie op matig vuur glazig. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm deze 2-3 minuten mee om te ontzuren. Doe de harissa erbij met de rode wijn azijn. Roer even en schenk dan de witte wijn erbij. Schenk na 5 minuten de kippenbouillon erbij en laat 5 minuten koken. Gaar de garnalen de laatste 5 minuten op laag-matig vuur mee. Als ze helemaal roze kleuren, dan zijn ze gaar. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.

3. Serveer de spaghetti met de pittige garnalen tomatensaus en wat Parmezaanse kaas.

Lijkt dit je een lekker recept? Deze quiche met gegrilde groenten en geitenkaas is ook een echte aanrader!  Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere vegetarische lasagna? Check deze lasagna met pompoen en spinazie dan eens. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk