• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: september 6, 2014
  • Geschreven door:


Met slechts 2 ingrediënten maak je deze pindarotsjes lekker zelf, in slechts 3 stappen!
Verder heb ik een paar suggesties waarmee je net een wat ander en origineler pindarotsje kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van 
pindarotsjes met caramel en zeezout, of met dadels en walnoten?

 

pindarots1

1. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Breek de chocolade in kleine stukjes en  zet een hittebestendige kom in een pan met een bodempje water. De kom moet goed aansluiten, anders kun je je branden aan de stoom. De kom dient het water niet te raken. Doe je chocolade in de kom. Breng het water tegen de kook aan. Niet laten koken, anders kan je chocolade te heet worden en bitter gaan smaken. Roer met een spatel of garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

Klik hier voor een filmpje over au bain marie.

pindarots3

2. Voeg 150 gram ongezouten pinda’s toe
en roer totdat alle pinda’s bedenkt zijn
met een laagje heerlijke chocolade. Zelf heb ik de pure variant
van Tony Chocolonely gebruikt, mmm!

 

 

 

3.pindarots4 Vorm hoopjes met een eetlepel (of puddinglepel voor kleinere en meerdere rotsjes). Ik heb dit op een snijplank bekleed met bakpapier gedaan, het bakpapier heb ik met 2 elastiekjes vastgezet zodat het bakpapier op z’n plek blijft. Zet de snijplank 2 uurtjes in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden. Na wat geduld zijn je zelfgemaakte pindarotsjes klaar.

 

Je kunt deze rotsjes ook maken met bijvoorbeeld:
– (gemengde) nootjes
– nootjes met rozijnen
– dadels met walnoten
– cornflakes
– cranberry’s
– goijbessen
– cruesli of muesli
– schuddebuikjes
– marshmallows of spekjes
– pepernoten

pindarots5
Zelfgemaakt het allerlekkerst! Wat is favoriete pindarotsje?

Nog wat andere suggesties:
– Kijk ook eens naar mijn blogpost speculaasrotsjes.
– Gebruik eens een andere chocolade dan pure, Wat  dat je van witte chocolade, of bijvoorbeeld chocolade met butterscotch en deze rotsjes aftoppen met wat zeezout?
– Overgebleven chocoladeletters over: maak er pindarotsjes van.
– Of doe eens wat pindakaas onder de pindarotsjes in dit recept voor een Amerikaanse twist.
– Ook heel leuk als zelfgemaakt cadeautje in een weckpotje met wat afgescheurd bakpapier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lekkere spread van paprika met feta misschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van deze heerlijke lasagna met zalm, mozzarella en crème fraîche? Of neem eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, klik hier.

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

One Response to Zelfgemaakte pindarotsjes: peanuts!

  1. Lisa schreef:

    Pindarotsjes van butterscotch chocolade is overheerlijk!
    Goeie tip ook om het bakpapier op de snijplank met elastiekjes vast te zetten. Bedankt voor dit recept en de suggesties 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk