Pastinaakpuree

4 december 2016Dagmar

Als je eenmaal deze heerlijke pastinaakpuree hebt geproefd, wil je niets anders meer! Ik maakte deze supermakkelijke pastinaakpuree tijdens een kookworkshop de De Tasty 2016 en heb hem sindsdien al héél vaak gemaakt. Zo lekker vind ik hem! Zo lekker dat ik het recept graag met jou deel zodat jij er ook lekker van kunt genieten. Deze pastinaakpuree maken is supersimpel. Gaar blokjes pastinaak in wat melk met een snuf zout en maak er met een flinke dot roomboter een grove puree van. Een overheerlijk bijgerecht maar ook weer zo lekker dat je deze puree prima kunt serveren in plaats van aardappeltjes.

Pastinaakpuree
 Deze heerlijke pastinaakpuree smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld lamskoteletjes, hertenbiefstukjes of bijvoorbeeld zeebaars. Een superlekker en feestelijk bijgerecht. Maar ook doordeweeks een heerlijk groentegerechtje. 

Voor de pastinaakpuree heb je nodig (bijgerecht voor 2 personen)
400 ml melk
2 pastinaken (ongeveer 400 gram, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden)
50 gram roomboter
een snuf zout

Zo maak je de pastinaakpuree
1. Breng de pastinaakblokjes aan de kook in de melk met een snuf zout. Kook zachtjes tot ze gaar zijn (je kunt dan makkelijk met een mespunt in de pastinaak steken). Giet de pastinaak af in een zeef en vang de melk op. Maak een grove puree door de pastinaak deels plat te duwen en er voldoende melk (ongeveer 50 ml) en boter bij te doen tot een romige smeuïge puree ontstaat. Houd de pastinaakpuree warm. Ik deed dat door de pastinaakpuree terug te doen in de pan en het deksel erop te doen.

untitled-856
Deze pastinaakpuree smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld dit lamsrack met ketjap en honing!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze overheerlijke knolselderijpuree misschien ook wat voor jou. 

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

3 Reacties

  • Maris

    6 december 2016 at 2:24 pm

    Jaaaa lekker! Toevallig vorig week nog gegeten met hertenbiefstuk. Pastinaak wordt veel te weinig gebruikt in Nederland, echt zonde.

  • Erica

    11 februari 2017 at 12:06 pm

    van aardappelpuree kun je leuk van die toefjes maken, is dat met deze puree ook te doen en dan in de oven?

    1. Dagmar

      11 februari 2017 at 12:12 pm

      Hoi Erica, dat zou je kunnen proberen. Ik raad je dan aan het recept van de pommes duchesses (http://vertruffelijk.nl/pommes-duchesse-recept/) aan te houden qua bereidingswijze. De smaak wordt dan natuurlijk een stuk anders dan wanneer je de pastinaakpuree zou maken. Laat je even terugweten hoe het is gelukt? Ben benieuwd! Hartelijke groet, Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht