Als je eenmaal deze heerlijke pastinaakpuree hebt geproefd, wil je niets anders meer! Ik maakte deze supermakkelijke pastinaakpuree tijdens een kookworkshop de De Tasty 2016 en heb hem sindsdien al héél vaak gemaakt. Zo lekker vind ik hem! Zo lekker dat ik het recept graag met jou deel zodat jij er ook lekker van kunt genieten. Deze pastinaakpuree maken is supersimpel. Gaar blokjes pastinaak in wat melk met een snuf zout en maak er met een flinke dot roomboter een grove puree van. Een overheerlijk bijgerecht maar ook weer zo lekker dat je deze puree prima kunt serveren in plaats van aardappeltjes.

Pastinaakpuree
 Deze heerlijke pastinaakpuree smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld lamskoteletjes, hertenbiefstukjes of bijvoorbeeld zeebaars. Een superlekker en feestelijk bijgerecht. Maar ook doordeweeks een heerlijk groentegerechtje. 

Voor de pastinaakpuree heb je nodig (bijgerecht voor 2 personen)
400 ml melk
2 pastinaken (ongeveer 400 gram, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden)
50 gram roomboter
een snuf zout

Zo maak je de pastinaakpuree
1. Breng de pastinaakblokjes aan de kook in de melk met een snuf zout. Kook zachtjes tot ze gaar zijn (je kunt dan makkelijk met een mespunt in de pastinaak steken). Giet de pastinaak af in een zeef en vang de melk op. Maak een grove puree door de pastinaak deels plat te duwen en er voldoende melk (ongeveer 50 ml) en boter bij te doen tot een romige smeuïge puree ontstaat. Houd de pastinaakpuree warm. Ik deed dat door de pastinaakpuree terug te doen in de pan en het deksel erop te doen.

untitled-856
Deze pastinaakpuree smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld dit lamsrack met ketjap en honing!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze overheerlijke knolselderijpuree misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

3 Responses to Pastinaakpuree

  1. Maris schreef:

    Jaaaa lekker! Toevallig vorig week nog gegeten met hertenbiefstuk. Pastinaak wordt veel te weinig gebruikt in Nederland, echt zonde.

  2. Erica schreef:

    van aardappelpuree kun je leuk van die toefjes maken, is dat met deze puree ook te doen en dan in de oven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk