Pasta met tonijn

16 juni 2017Dagmar

Deze verrukkelijke pasta met tonijn is superlekker en supersnel klaar! Dit recept maak je op basis van tonijn uit blik, pasta naar wens en een superlekkere zelfgemaakte chili-zongedroogde tomaten pesto. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare rode pesto gebruiken. Een hele lekkere combi! Dit gerecht bedacht ik met een blikje tonijn dat als cadeautje bij het bezorgen van de boodschappen zat. Klaar binnen ongeveer 20-25 minuten. 

Pasta met tonijn
Pasta met tonijn
Deze pasta met tonijn in een grove saus van tomaat en chili-zongedroogde tomaten pesto met knoflook en rode ui is een simpel maar erg lekker gerecht. Maak je Italiaanse maaltijd compleet met een lekkere frisse salade. 

Dit heb je nodig voor de pasta met tonijn
(hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram tonijn op water uit blik (uitgelekt gewicht)
100 gram pasta naar wens
1 kleine rode ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels chili-zongedroogde tomaten pesto
1/2 theelepel gedroogde peterselie
peper en zout naar smaak
Voor erbij: vers geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je de pasta met tonijn
1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar in ruim gezouten water.

2. Bak de ui en knoflook glazig in de olijfolie. Ontzuur de tomatenpuree door deze 2-3 minuten mee te bakken. Doe de pesto en peterselie erbij. Doe de tonijn erbij. Kruid naar smaak met peper en zout. Als de pasta gaar is schep je deze rechtstreeks uit het kookvocht in de pan met de tomaten-tonijnsaus. Doe er een beetje (ongeveer 2 eetlepels) kookvocht bij. Meng alle ingrediënten en je verrukkelijke pittige pasta met tonijn is al klaar. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht