Dit is één van m’n favoriete manieren om een snelle maar o zo lekkere pasta op tafel te toveren. Na een hoop verschillende recepten uitgeprobeerd en gecombineerd te hebben, is dit mijn meest favoriete variant. Als je van afwisselen houdt kun je de traditionele spekjes vervangen door bijvoorbeeld chorizo, vegetarische spekjes of gerookte zalm snippers. Hoe je ook varieert, dit lekker & eenvoudig recept staat binnen een kwartiertje op tafel.

Dit heb je nodig voor 4 personen
400 gram spaghetti
1 teen knoflook
100 gram vers geraspte Parmezaans kaas + wat extra
250 gerookte spekreepjes, liefst van een stuk
2 eieren
2 sjalotjes, gesnipperd
versgemalen zwarte peper
1 theelepel (zee)zout
1 eetlepel (olijf)olie
optioneel voor een pikante versie: een vers rood pepertje in ringetjes, zonder zaadjes

pasta carbonare
En zo maak je deze lekkere pasta carbonara

1. Kook in een waterkoker zoveel water als past in je grootste (soep)pan. Breng de pan met dit water binnen enkele minuten aan de kook. Voeg 1 theelepel zout aan het water toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Ondertussen ga je met de spekreepjes aan de slag.

2. Doe de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit deze middelhoog. Voeg de teen knoflook, sjalotjes en spekreepjes toe. Verwijder de knoflook als deze goudbruin is. Deze heeft nu een lekker aroma afgegeven aan de spekjes.

3. Roer in een kom de eieren met de 100 gram kaas door elkaar. Voeg versgemalen zwarte peper naar wens toe.

4. Als de spekjes en sjalotjes goudbruin zijn, haal je de pan van het vuur. Voeg de gare pasta toe. Roer de spekjes en de pasta goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaas-peper mengsel door de pasta en roer goed door. Als je dit op het vuur zou doen dan garen de eieren tezeer waardoor je gestolde stukjes ei krijgt. Nu krijg je als het goed is een romige saus. Proef of de saus zo naar je smaak is. Serveer met nog wat extra vers geraspte Parmezaan.

5. En dan, mangiare!

Nog wat meer tips:
– Voor een koolhydraatarme variant vervang je de reguliere pasta door bijvoorbeeld dr. Atkins pasta.
– Ook lekker met gerookte kipreepjes.
– Voor een vegetarische variant vervang je de spekjes door vegetarische reepjes. Die van de vegetarische slager zijn hier ook errug lekker in.

Wat is jouw favoriete Italiaanse altijd-goed gerecht? Ik ben benieuwd, laat het hieronder weten?

Lijkt dit je een lekker gerecht? Dan vind je deze carbonara met paddestoelen en truffel misschien leuk. Ik heb nog meer lekkere Italiaanse recepten op Vertruffelijk staan. Neem maar eens een kijkje in de receptenindex  icon-smile-o

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

One Response to Mijn favoriete pasta carbonara

  1. Sandra Zijlstra schreef:

    Overheerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk