Pasta arrabiata

8 maart 2017Dagmar

Pasta arrabiata. Wat gaat er nou boven een simpele, lekkere zelfgemaakte pastasaus? Met dit recept maak je snel en simpel een lekkere vegetarische pasta op basis van o.a. tomaat, knoflook, oregano en chili flakes. Een beetje pittig dus, maar dat is nou net zo typisch voor deze pasta. Een ideaal hoofdgerecht voor een dagje zonder vlees. 

Pasta arrabiata
Ben je ook zo’n pasta fan? Dan is deze pasta arrabiata echt iets voor jou. Het is hartstikke leuk en lekker om zelf arrabiata pastasaus te maken.

Dit heb je nodig voor pasta arrabiata
(hoofdgerecht voor 2 personen)
200 gram pasta naar keuze
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook (uit de pers)
1 ui (gesnipperd)
50 ml droge witte wijn
1 pak Heinz tomaten frito
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel chili flakes
1/2 theelepel balsamico azijn
50 ml water
peper en zout naar smaak
voor erbij: vers geraspte Parmezaanse kaas en wat verse blaadjes basilicum

Zo maak je pasta arrabiata
1. Bak de ui glazig met de knoflook in de olijfolie. Doe oregano, chili flakes en balsamico azijn erbij en verwarm 2-3 minuten mee. Doe de wijn erbij en laat 5 minuten op medium vuur inkoken. Doe de frito erbij met het water en laat de saus onder af en toe doorroeren een kwartiertje zachtjes pruttelen. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pasta over twee borden en schep de zelfgemaakte arrabiata saus erop. Serveer met Parmezaan en verse basilicum.

Als je graag zelf pastsaus maakt, kijk dan ook eens naar deze zelfgemaakte bolognese saus. Ook erg lekker!
Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht