Orzo salade

30 mei 2017Dagmar

Deze simpele orzo salade met gegrilde paprika, feta en rozijnen is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Je kunt deze salade zowel warm als koud eten. ‘Wat is orzo?’ denk je misschien. Orzo smaakt als een combinatie van pasta en rijst. En dat is lekker! Klaar binnen ongeveer 20 minuten. 

Orzo salade
Orzo salade
Deze orzo salade is zowel koud als warm lekker. Ideaal voor warme dagen. Maak er een klein feestje van en serveer dit hoofdgerecht met brood, tzaziki, tapenade en hummus.  Orzo is verkrijgbaar bij de grotere supermarkt en kun je vinden bij de rijst en pasta. 

Dit heb je nodig voor de Orzo salade
(vegetarisch hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram orzo (ik gebruikte de cecco riso nr. 74)
2 eetlepels rozijnen
125 gram gegrilde paprika (in stukjes van 1 cm gesneden)
50 gram feta (in blokjes van 1 cm gesneden)
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 ui (10 gram) (fijn gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1/4 theelepel gemalen komijn
een mespunt gemalen zwarte peper (meer naar smaak)
verse munt
verder nodig: olijfolie, zout naar smaak

Orzo salade recept
1. Verhit 1 eetlepel olijfolie. Bak de ui met knoflook glazig (zonder te kleuren). Verwarm komijn en zwarte peper ongeveer 1 minuut mee. Verwarm tomatenpuree 2-3 minuten mee. Zet van het vuur.
2. Kook de orzo volgens de verpakking gaar. Meng de orzo met het tomatenmengsel.
3. Doe de gegrilde paprika, feta en rozijnen erbij. Snijd een paar blaadjes verse munt fijn en doe erbij. Schep door elkaar. Zo. Je orzo salade is al klaar! Geniet ervan!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht