Orzo Bolognese

14 november 2019Dagmar
Blog post

Deze orzo bolognese is een variatie op klassieke spaghetti Bolognese! Een klassieker die hier regelmatig op tafel staat. Orzo is een soort combinatie van rijst en pasta, maar met de bite van pasta. En dat is lekker! Zeker in combinatie met een lekkere kruidige Bolognese gehaktsaus! Nog wat lekkere kaas erbij, en dit klein feestje is compleet. Lekker comfortfood en net weer even anders!

Met dit makkelijk recept maak je deze lekker orzo Bolognese! In een foodybox zaten de cheese flakes van Grozette die lekker combineerden met dit gerecht. Sowieso is kaas een hele lekkere toevoeging bij dit Italiaans hoofdgerecht! Naast de tomatenpuree die je gebruikt in dit recept zorgt de kaas voor een extra umami boost. Met andere woorden: het wordt er alleen maar lekkerder van. Dat willen we, toch?
Toen ik deze lekkere variatie op de Italiaanse klassieker spaghetti Bolognese maakte, serveerde ik deze geroosterde tomaatjes uit de oven bij. Door tomaatjes te roosteren worden ze lekker zoet, een aanrader. Ook dit receptje is te vinden op vertruffelijk.

Ingrediënten voor orzo Bolognese
(hoofdgerecht voor 3 personen)
500 gram (biologisch) rundergehakt
3 flinke handen zoete cherrytomaatjes
250 gram orzo
1 grote ui
4 eetlepels Italiaanse kruiden
3 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree (70 gram elk)
150 ml tomaten frito
Geraspte parmezaanse kaas voor erbij of bijvoorbeeld de cheese sensation flakes
eventueel een snufje chili poeder
peper en zout
olijfolie

Orzo Bolognese recept
1. Maak de geroosterde tomaatjes volgens dit recept.

2. Bereid de orzo volgende de aanwijzingen op de verpakking. Ga ondertussen aan de slag met het garen van het gehakt: snipper de ui en pers de knoflook uit. Bak de ui samen met de knoflook glazig in wat olijfolie. Doe het gehakt erbij samen met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Prak het gehakt fijn en bak het rul. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten mee. Doe de frito erbij met 50 ml water en proef of de saus op smaak is. Kruid eventueel bij naar wens met peper, zout en een snufje chilipoeder.

Serveren: meng het grootste gedeelte van de bolognese gehakt saus met de orzo maar houd een beetje van de tomaten gehaktsaus achter. Verdeel de orzo bolognese over de borden en top af met wat van de achtergehouden bolognese gehakt saus. Strooi wat kaas erover. Serveer met de geroosterde tomaatjes uit de oven.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de Grozette cheese sensation flakes zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht