Oosterse zalm met 5-spice en noedels

7 augustus 2016Dagmar

Zalm, maar dan weer even helemaal anders. Voor dit hoofdgerecht Oosterse zalm met 5-spice en noedels heb ik zalm gekruid in 5-spice. Dit is een Oosterse kruidenmix met anijs, venkel, peper, kaneel en gember. Je kunt deze kopen of zelf maken. Ik bakte wat paprika, sugar snaps en bosui en gaarde deze verder in een saus van ketjap medja, honing, gember, sambal badjak en vissaus. Hier schepte ik de gare udon noedels onder en hier schikte ik gebakken stukken 5-spice zalm op. Udon noedels zijn van die lekkere slurp noedels  icon-smile-o  De dikke saus is zoet-pittig en wordt lekker opgenomen door de noedels. Garneer de zalm met wat fijngesneden bosui en sesamzaadjes en je kunt aan tafel. 
Zalm met 5-spice en noedels
Deze Oosterse zalm met 5-spice en noedels is een snel en makkelijk hoofdgerecht voor doordeweekse drukke dagen. 5-spice kun je in de grotere supermarkten en bij de toko kopen. 

Dit heb je nodig voor 3 personen (hoofdgerecht)
300 gram zalmfilet zonder huid
2 paprika’s (in reepjes gesneden)
100 gram sugar snaps
4 bosuitjes (in ringen gesneden)
270 gram udon noedels
2 eetlepels (zonnebloem)olie
wat sesamzaadjes ter garnering

Voor de saus
100 ml ketjap medja (ik gebruikte deze met veel minder zout dan bijv. conimex)
1 eetlepel honing
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel vissaus
1 theelepel sambal badjak

En zo maak je de Oosterse zalm met 5-spice en noedels
1. Kook de noedels volgens de verpakking gaar in ruim gezouten water.

2. Dep de zalm droog met keukenpapier. Kruid met 1 theelepel 5-spice. Verhit 2 eetlepels olie en bak de zalm gaar. Haal de zalm uit de pan, kruid met wat zout en houd de zalm warm tussen aluminiumfolie.

3. Bak in dezelfde pan waarin je de zalm hebt gebakken de paprika en sugar snaps ongeveer 10 minuten. Maak de saus door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren en schenk bij de groenten. Doe hierbij 3/4 van de bosui en verwarm de saus ongeveer 5-10 minuten door. Giet de noedels af en schep deze onder de groentensaus.

4. Snijd de zalm zo nodig in stukken. Schep de noedels met groenten op een schaal. Leg hier de zalm op. Lepel wat saus over de zalm en garneer met de rest van de bosui en wat sesamzaadjes.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze simpele kip ketjap misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

3 Reacties

  • Maris

    8 augustus 2016 at 11:28 am

    Dit klinkt heerlijk! Ben gek op zalm in combinatie met oosterse gerechten en kruiden.

  • Marion

    10 februari 2017 at 8:26 pm

    Voortreffelijk ,echt smullen !
    Heb het al meerdere malen gemaakt .
    De Udon noedels zijn een eyeopener wist niet van het bestaan .

    1. Dagmar

      10 februari 2017 at 8:29 pm

      Leuk om te lezen! Ik ben ook altijd blij met zo’n ontdekkingen 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht