Mijn favoriete nasi

23 september 2020Dagmar
Blog post

Voor deze nasi mag je me wakker maken. Onlangs heb ik voor het eerst dit lekker rijstgerecht gemaakt met de faja lobi roerbakmix voor nasi trafasie en die was zo lekker! Graag deel ik mijn nieuwe favoriete manier om zelf nasi te maken met je. Stiekem vind ik deze versie dankzij deze lekkere roerbakmix nog véél lekkerder dan de variant die ik tot nu toe maakte! 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-531.jpgMijn favorieten om bij nasi te serveren zijn kroepoek, sambal, gebakken uitjes, sambal goreng kentang manis (die lekkere pittige kruidige mini aardappel frites) en zuurgoed. Hemels dit! Ik maakte deze nasi met de Faja Lobi roerbakmix nasi trafasie en trassie en volgde grotendeels het recept op de verpakking maar dan met wat ik in huis had. Met de roerbakmix krijgt de rijst een heerlijke volle diepe smaak die naar meer smaakt! Onlangs kreeg ik een pakket vol faja lobi producten toegestuurd en ik ben blij met de nieuwe smaakontdekkingen die ik hiermee heb gedaan. Zoals ook bijvoorbeeld deze heerlijke saoto!

Ingrediënten voor nasi
(bijgerecht voor ongeveer 3-4 personen)
200 gram zilvervliesrijst
100 gram kipfiletblokjes (in stukjes van 1 cm)
1 rode puntpaprika (in kleine stukjes)
1 rode ui (fijngesnipperd)
2 x winterpeen (in fijne julienne)
2 eieren
2 eetlepels roerbakmix voor nasi trafasie (Faja Lobi)
1/4 theelepel trassie (Faja Lobi)
een beetje donkerbruine basterdsuiker
milde plantaardige olie
peper en zout

Nasi recept
1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Roer de eieren door elkaar met wat peper en zout en bak er een omelet van in wat hete olie. Laat afkoelen. Rol de omelet op, snijd hem in reepjes en vervolgens in stukjes.

2. Wok de kipstukjes gaar en goudbruin in ongeveer 2 eetlepels olie. Bak de groente ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de roerbakmix en trassie toe en verwarm deze 2-3 minuten mee. Voeg de rijst en ei stukjes toe en meng alles goed. Breng verder op smaak met een klein beetje basterdsuiker en eventueel peper en zout naar smaak.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze saoto misschien ook wat voor jou. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

NB: de Faja Lobi roerbakmix voor nasi trafasie en trassie trafasie zaten in een pakket dat ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht