Nasi goreng. 1 van onze favoriete gerechten! Omdat ik het zo lekker vind besloot ik om aan de slag te gaan met een eigen recept. Ik maakte een soort boemboe op basis van gebakken sjalot, sambal badjak, ketjap medja en typisch Indonesische kruiden zoals gemalen koriander, kurkuma, komijn en gember. Mmm! Alleen dit al geurt fantastisch als je het maakt! Vervolgens gooide ik nog een beetje fusion in de mix door er wat hete paprika puree bij te doen (je kan ook tomatenpuree gebruiken). En daarmee had ik een lekkere en pittige basis voor deze nasi goreng! Deze geurige boemboe (het water loopt me alweer in de mond) combineerde ik met basmati rijst. Wat mij betreft de allerlekkerste rijst! Daar ging nog wat gebakken prei en wortel bij en toen dit feestje eenmaal compleet was bakte ik nog snel een spiegeleitje voor er bovenop. Want een ei hoort erbij. Wat was het lekker. Dit wil ik elke week wel eten…

Nasi goreng
Door de zelfgemaakte boemboe op basis van o.a. sambal badjak en hete paprika puree kleurt deze nasi goreng mooi oranje rood. Deze nasi goreng ruikt en smaakt fantastisch en is een superlekker bijgerecht in combinatie met bijvoorbeeld deze supersnelle saté. Met dit recept maak je nasi goreng zonder pakjes.

Dit heb je nodig voor nasi goreng
(bijgerecht voor 3 personen)
150 gram basmati rijst
1 eetlepel sambal badjak
1 eetlepel penguen pepper paste of tomatenpuree
2 sjalotjes (gesnipperd)
3 eetlepels neutrale olie
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen gember
1 theelepel gemalen koriander
2 eetlepels ketjap medja
1 prei (het wit en lichtgroen in ringen gesneden)
1 wortel (julienne gesneden)
3 eieren
125 gram hamblokjes

Zo maak je nasi goreng
1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat afkoelen.  Bak de gesnipperde sjalotjes glazig in 1 eetlepel olie in een diepe pan, bijvoorbeeld een braadketel. Doe de kruiden erbij en verwarm deze even door totdat je ze goed ruikt. Doe de sambal badjak en red pepper paste (of tomatenpuree) erbij en verwarm 2-3 minuten door. Doe dan de ketjap medja erbij. Meng de boemboe met de rijst.

2. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de wortel en prei zacht in ongeveer 10 min samen met de hamblokjes.  Ik gebruikte een (glazen) deksel hierbij. Schep regelmatig om.  Doe de prei, wortel en hamblokjes bij de rijst.

3. Verwarm opnieuw 1 eetlepel olie in dezelfde koekenpan en bak de eitjes in de gewenste garing. Serveer de nasi goreng met het gebakken spiegelei. Superlekker met de supersnelle saté van onderstaande foto!

Saté
Supersnelle saté. Een heerlijke combinatie met de nasi goreng!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze heerlijke Griekse kipspiesjes misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk