Naanbrood met gegrilde groente

4 oktober 2017Dagmar
Blog post

Naanbrood met gegrilde groente. Yum! In dit recept combineerde ik luchtig zelfgemaakt naanbrood met heerlijke gegrilde aubergine, courgette, paprika en tomaat. Wat een hemelse combinatie! Naanbroodjes zijn heel makkelijk om zelf te maken: je maakt een deeg van zelfrijzend bakmeel met een milde yoghurt. Betsie’s geitenyoghurt-moment is er perfect voor. Deze yoghurt van Hollandse geitenmelk is erg lekker van smaak en licht verteerbaar. De naanbroodjes werden nog lekkerder toen ik wat nigellazaadjes en knoflook aan het deeg toevoegde. Vervolgens rol je het deeg uit tot naanb roodjes die je even in de koekenpan bakt. Zoveel lekkerder dan de kant-en-klaar naans uit de supermarkt! Lepel wat frisse tzaziki op je zelfgemaakte mini naans en beleg ze met de gegrilde groente.  Wat een héérlijk vegetarisch hoofdgerecht is dit.
Naanbrood met gegrilde groente
Wat een ontzettend lekker vegetarisch hoofdgerecht! De combinatie van zelfgemaakt luchtig naanbrood met de lekkere gegrilde groente en wat tzaziki is hemels. Met dit makkelijke recept combineer je verschillende soorten gegrilde groenten met lekkere naans. Njammm!
Naanbrood met gegrilde groente
In de zelfgemaakte naanbroodjes zitten o.a. nigellazaadjes. Deze zwarte zaadjes (ook wel zwarte komijn genoemd) smaken licht anijsachtig. Samen met de knoflook en de geitenyoghurt zijn ze wat mij betreft DE smaakmakers in deze heerlijke mini naans. Mmm….
Naanbrood met gegrilde groente
Een dagje zonder vlees? Lekker vega? Of gewoon net zoals ik dol op groente?  Van dit lekker vega hoofdgerecht zul je ongetwijfeld smullen! Eventueel kun je ook nog wat halloumi (een soort kaas die amper smelt) grillen en erbij serveren. Op de foto’s zie je wat gegrilde halloumi op het bergje gegrilde groente. Maar ook zonder super lekker!

Ingrediënten voor naanbrood met gegrilde groente
(hoofdgerecht voor 2 personen)
1 aubergine
1 courgette
1 ui
1 rode paprika
150 gram cherry tomaatjes
2 plakjes halloumi (optioneel)
olijfolie
100 gram tzaziki
Voor het naanbrood heb je nodig
200 gram zelfrijzend bakmeel +extra
130 gram Betsie’s geitenyoghurt-moment  (o.a. te koop bij Albert Heijn, Dirk en Hoogvliet)
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel nigellazaadjes (te koop bij Albert Heijn)
1 theelepel knoflookpuree
een snufje zout

Verder heb je een grill,  koekenpan met anti-aanbaklaag, een velletje keukenpapier en een deegroller nodig.

Naanbrood met gegrilde groente recept
1.  Begin met het maken van de naanbroodjes. Meng het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, poedersuiker, nigellazaadjes, knoflookpuree en een snufje zout in een kom. Kneed door elkaar tot een soepel deeg. Is het te droog, doe er dan wat yoghurt bij. Is het wat te nat doe er dan wat zelfrijzend bakmeel bij.

2. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Vorm een bal van het deeg en verdeel het in vier gelijke delen. Vorm 4 deegballetjes en rol deze met behulp van een deegroller rond uit.

3. Drenk wat olijfolie in een velletje keukenpapier en vet hiermee licht de koekenpan in. Verhit de koekenpan en bak de naans aan beide zijden licht goudbruin en fluffy. Laat afkoelen op een rooster.

4. Verhit de grill. Was de groente en droog deze af. Snijd de courgette, aubergine en de ui in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de paprika in grove grote stukken. Vet de groente lichtjes in met wat olijfolie. Grill de groente.

5. Lepel wat tzaziki over de naanbroodjes en beleg ze met de gegrilde groente.

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit artikel betreft een gesponsorde samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht