• Categorie: Soep
  • Gepubliceerd op: februari 18, 2017
  • Geschreven door:

Maak een heerlijke Mexicaanse chili con carne soep met dit makkelijk recept. Je maakt de soep door gehakt aan te braden met wat sjalot en knoflook. Paprikapoeder, komijn en zwarte peper geven daarbij alvast een lekkere smaak aan deze basis. Vervolgens doe je er runderbouillon, rode en groene paprika, mais, tomaten frito en kidneybonen bij, Lekker veel groente dus! Laat de soep even zachtjes koken zodat alle smaken een leuk feestje kunnen bouwen. Kruid de soep naar wens af. Wat ik zelf heel leuk en lekker vind is om een grote schaal met brood, zure room, salsa, geraspte cheddar en tortilla chips bij deze Mexicaanse chili con carne soep te serveren. Zo kan iedereen zijn eigen Mexicaanse  soep naar wens nog lekkerder maken! 

Mexicaanse chili con carne soep
Deze Mexicaanse chili con carne soep is een heerlijke goedvullende winterse soep. Superlekker met bijvoorbeeld tortilla chips!

Dit heb je nodig voor de Mexicaanse chili soep
(stevig voorgerecht voor 5 personen)
300 gram biologisch rundergehakt
3 teentjes knoflook (uit de pers)
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 liter runderbouillon van twee tabletten
330 ml tomatenfrito
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zwarte peper
2 theelepels balsamico azijn
2 grote laurierblaadjes
200 gram kidneybonen (uitgelekt 125 gram)
160 gram mais (uitgelekt 140 gram)
1/2 rode paprika (in blokjes)
1/2 groene paprika (in blokjes)
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels chilisaus
peper en zout naar smaak

Voor erbij:
Tortilla chips, zure room,salsa, brood en geraspte cheddar

Zo maak je Mexicaanse chili soep
1. Verhit de olijfolie. Bak het gehakt rul met de sjalotjes en knoflook. Doe de kruiden erbij en verwarm deze 2-3 minuten mee. Doe de runderbouillon, kidneybonen, mais, paprikablokjes, azijn en tomatenfrito erbij. Laat de soep op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen.

2. Breng naar wens op smaak met peper, zout en chilisaus. Serveer de Mexicaanse chili soep met tortilla chips, zure room, salsa, brood en geraspte cheddar. Zo kan iedereen zijn favoriete kom Mexicaanse chili con carne soep bouwen.

Mexicaanse chili soep
Mexicaanse chili  con carne soep: een lekkere soep met gehakt en lekker veel groente. Mijn favoriet: een kom van deze soep, een flink dot zure room, geraspte cheddar, tortilla chips en wat druppels limoensap. Hartverwarmend lekker. Tip: maak er eenvouudig een maaltijdsoep van door nog wat extra groente toe te voegen en er brood bij te serveren. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Sloppy Joe burgers misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze heerlijke lasagna met zalm? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk