Mexicaanse chili con carne soep

Stefan

Maak een heerlijke Mexicaanse chili con carne soep met dit makkelijk recept. Je maakt de soep door gehakt aan te braden met wat sjalot en knoflook. Paprikapoeder, komijn en zwarte peper geven daarbij alvast een lekkere smaak aan deze basis. Vervolgens doe je er runderbouillon, rode en groene paprika, mais, tomaten frito en kidneybonen bij, Lekker veel groente dus! Laat de soep even zachtjes koken zodat alle smaken een leuk feestje kunnen bouwen. Kruid de soep naar wens af. Wat ik zelf heel leuk en lekker vind is om een grote schaal met brood, zure room, salsa, geraspte cheddar en tortilla chips bij deze Mexicaanse chili con carne soep te serveren. Zo kan iedereen zijn eigen Mexicaanse  soep naar wens nog lekkerder maken! 

Deze Mexicaanse chili con carne soep is een heerlijke goedvullende winterse soep. Superlekker met bijvoorbeeld tortilla chip

Dit heb je nodig voor de Mexicaanse chili soep
(stevig voorgerecht voor 5 personen)
300 gram biologisch rundergehakt
3 teentjes knoflook (uit de pers)
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 liter runderbouillon van twee tabletten
330 ml tomatenfrito
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zwarte peper
2 theelepels balsamico azijn
2 grote laurierblaadjes
200 gram kidneybonen (uitgelekt 125 gram)
160 gram mais (uitgelekt 140 gram)
1/2 rode paprika (in blokjes)
1/2 groene paprika (in blokjes)
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels chilisaus
peper en zout naar smaak

Voor erbij:
Tortilla chips, zure room,salsa, brood en geraspte cheddar

Zo maak je Mexicaanse chili soep
1. Verhit de olijfolie. Bak het gehakt rul met de sjalotjes en knoflook. Doe de kruiden erbij en verwarm deze 2-3 minuten mee. Doe de runderbouillon, kidneybonen, mais, paprikablokjes, azijn en tomatenfrito erbij. Laat de soep op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen.

2. Breng naar wens op smaak met peper, zout en chilisaus. Serveer de Mexicaanse chili soep met tortilla chips, zure room, salsa, brood en geraspte cheddar. Zo kan iedereen zijn favoriete kom Mexicaanse chili con carne soep bouwen.

Mexicaanse chili  con carne soep: een lekkere soep met gehakt en lekker veel groente. Mijn favoriet: een kom van deze soep, een flink dot zure room, geraspte cheddar, tortilla chips en wat druppels limoensap. Hartverwarmend lekker. Tip: maak er eenvouudig een maaltijdsoep van door nog wat extra groente toe te voegen en er brood bij te serveren. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Sloppy Joe burgers misschien ook wat voor je.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
 

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post