Makkelijke Foe Yong Hai

15 januari 2021Dagmar
Blog post

Ben jij ook zo dol op Foe Yong Hai? Goed nieuws! Ik ook, dus maakte ik deze lekkere omelet in Chinese tomatensaus eens lekker zelf. In mijn versie van Foe Yong Hai heb ik lekker veel groente verwerkt zoals prei, rode ui, wortel en bamboescheuten. Deze heb ik gebakken in sesamolie: de sesamolie geeft namelijk een extra onmisbaar lekker smaakje aan dit gerecht! De tomatensaus maak je met maar 3 ingrediënten. Lekker met bijvoorbeeld rijst, bami, noedels of quinoa en nog een leuk vegetarisch budgetgerecht ook!

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai! Je hoeft dus niet meer persé naar een Chinees restaurant als je zin hebt in dit lekker Chinees gerecht maar met dit recept kun je het makkelijk zelf maken. Je kunt er ook andere groenten in verwerken. Kijk wat je lekker lijkt en wat eventueel op moet. Ideaal dus om restjes op te maken. Lees snel verder hoe je zelf foe yong hai maakt!

Ingrediënten voor makkelijke Foe Yong Hai
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 2-3 personen)
ongeveer 6 eieren
1 prei (alleen het wit en lichtgroen)
1 rode ui
60 gram uitgelekte bamboescheuten
2 x bospeen
peper en zout
sesamolie

voor de Chinese tomatensaus
1 pakje Heinz tomaten frito (350 gram) *
1 eetlepel gembersiroop
1/2 theelepel witte natuurazijn

* Deze frito is al lekker zoet en dik dus binden met maizena is niet nodig. Mocht je een andere tomatenbasis gebruiken, dan kan het zijn dat je suiker moet toevoegen en wat meer met de verhoudingen moet spelen voor een lekkere licht zoet-zure Chinese tomatensaus. Het kan ook zijn dat je de saus dan moet binden met een maizenapapje.

Makkelijke Foe Yong Hai recept
1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de prei en snijd hem in dunne schijfjes. Spoel schoon. Schil de wortel en snijd in dunne schijfjes. Roer de eieren los en kruid met peper en zout.

2. Bak de groenten zacht (maar nog wel met een bite) in wat sesamolie zonder te kleuren en kruid met peper en zout. Belangrijk: gebruik een koekenpan met een goede anti aanbaklaag, anders word het niets. Ik gebruikte een medium koekenpan. Combineer de ingrediënten voor de Chinese tomatensaus en verwarm deze in een apart pannetje.

3. Schenk ongeveer 3 eetlepels sesamolie bij de groenten in de koekenpan en schenk de losgeroerde eieren erbij (niet roeren of omscheppen nu). Laat de onderkant een beetje garen en schep dan grote stukken om. Je wilt namelijk grove stukken omelet. Gaar de groenten omelet en schep in een schaal. Schenk de warme Chinese tomatensaus eroverheen en serveer meteen.

Lekker met bijvoorbeeld rijst of bami.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht