Deze zomerse limoenmayonaise is een echte aanrader voor bij deze Caribische zalmkoekjes of als lekkere dipsaus bij de borrel. Je kunt er ook heerlijk vistartaar mee op smaak brengen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Je maakt de limoenmayonaise op dezelfde manier als gewone mayonaise: op basis van eierdooiers, olie en mosterd. In plaats van witte wijnazijn gebruik je limoensap. Dat is wat zachter van smaak dan witte wijnazijn en daardoor smaakt deze limoenmayonaise net even anders.

Dit heb je nodig voor ongeveer 200 ml limoenmayonaise
2 eierdooiers (large, op kamertemperatuur)
sap van 1 limoen
20 gram milde Dijon mosterd
225 ml zonnebloemolie

En zo maak je limoenmayonaise
1. Meng de dooiers, limoensap en mosterd in een kom door elkaar met een garde.

2. Schenk druppelsgewijs al kloppend met de garde olie toe. Voeg pas opnieuw olie toe als deze volledig is opgenomen. Het mengsel wordt steeds dikker zul je merken. Je kunt dan steeds iets meer olie per keer erbij schenken. Blijf goed kloppen.  Dat wordt op gegeven moment wat zwaarder omdat de mayonaise vrij dik wordt. Mocht je mayonaise toch schiften gooi hem dan niet weg. Je kunt hem redden door opnieuw te beginnen met stap 1 en geleidelijk de geschifte mayonaise toe te voegen.

De mayonaise kun je afgesloten in een potje ongeveer een week in de koelkast bewaren. Bovenstaand recept is voor een klein potje mayonaise van ongeveer 200 ml.

Limoenmayonaise
Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze citroenmousse taartjes met bastognekoekjes. Kijk ook eens in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, tips en trucs. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk