Lemon curd zelf maken. Met dit makkelijk recept maak je heel eenvoudig zelf heerlijke lemon curd. Lemon curd is soort zoete, licht zure citroen vla. Heerlijk in gebak en desserts! Je maakt lemon curd door au bain marie suiker, boter en citroenrasp te verwarmen. Als de boter is gesmolten doe je citroensap en eieren erbij. Als je dan blijft roeren ontstaat er op gegeven moment een dikke citroen vla. Dan is je lemon curd al klaar. Toen ik het proefde was ik meteen verkocht! Wat is dit lekker! Een aanrader om te maken!

Lemon curd zelf maken
Lemon curd zelf maken
Lemon curd zelf maken
Lick the bowl! Met dit recept maak je superlekkere lemon curd. Heerlijk bij gebak of desserts.

Dit heb je nodig voor zelfgemaakte lemon curd
(ongeveer 450 ml)
2 biologische citroenen (rasp en sap)
200 gram fijne kristalsuiker
125 gram ongezouten roomboter
2 eieren (geklutst)

Zo maak je zelf lemon curd
Doe citroenrasp, suiker en boter in een kom. Verwarm deze au bain marie. Hiervoor zet je een hittebestendige kom in een pan met een bodempje water. De kom moet goed aansluiten, anders kun je je branden aan de stoom. De kom dient het water niet te raken. Breng het water tegen de kook aan. Als de boter is gesmolten doe je het gezeefde citroensap en eieren erbij. Voortdurend blijven roeren. Je zult merken dat het mengsel steeds ietsje dikker wordt. Dat komt doordat de eieren langzaam maar zeker garen. Breng het mengsel niet aan de kook, dan stollen de eieren en dat krijg je klontjes. Als het mengsel de consistentie heeft van vla is hij goed. De kleur is ook wat lichter geworden. Klaar is je lemon curd! Laat afkoelen in een schaal of pot en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze superlekkere lasagna bolognese? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk