Lasagna met vis

29 april 2014Dagmar

Lasagna, maar nu op basis van een kabeljauw roomsaus en een zelfgemaakte rode pesto. In deze versie zit kabeljauw en schol, maar je zou ook  andere witte vis kunnen toevoegen. Geef er je eigen draai aan als je dat leuk vindt!

Lasagna met vis

Dit heb je nodig voor 4 personen (hoofdgerecht)
500 ml melk
500 gram witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw en/of schol
Ongeveer 10 verse lasagnabladen
2 bolletjes mozzarella, in dunne schijfjes gesneden
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 pak Heinz tomatenfritto
500 ml droge witte wijn
1/2 bosje verse bieslook
200 ml slagroom of bijvoorbeeld sojaroom
maizena of allesbinder

Voor de zelfgemaakte pesto:
16 halfgedroogde tomaatjes op olie (aanrader: AH Excellent)
1 klein teentje knoflook, eventueel uit de pot tomaatjes op olie
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
8-10 eetlepels olijfolie
een handje verse basilicum
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten

En zo maak je de lasagna met vis
1. Verwarm de oven voor op 250 graden (electrische oven).

2. Doe de vis in een pan en voeg de melk toe totdat de vis net onder staat. Breng de melk tegen het kookpunt aan. Na ongeveer 10 minuten zal de vis gaar zijn. Haal de vis uit de melk met een schuimspaan, je kan de vis nu makkelijk uit elkaar trekken met een vork.  Doe dit en zet de vis dan even opzij.

3. Knip de bieslook in fijne stukjes. Kook de wijn voor de helft in. Voeg dan de room en bieslook toe en laat nog eens zo’n 10 minuten inkoken. De saus blijft vrij dun, dus bind de saus met een maizenapapje of allesbinder tot hij de consistentie heeft van béchamelsaus. Voeg deze saus toe aan de vis.

 4. Maak ondertussen de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en pureer totdat alles goed vermengd is. Voeg het pestomengsel toe aan de tomatenfritto.

5.  Je kan de lasagna nu gaan samenstellen. Begin met een laag lasagnabladen. Schep op elk lasagnablad een eetlepel vismengsel en een eetlepel mozzarella. Leg het volgende lasagnablad erop en druk aan. Herhaal totdat de vis, mozzarella en lasagnabladen op zijn. Eindig met een laag lasagna. Schep dan het tomaten-pestomengsel erop, bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en dek af met aluminiumfolie. Zet de lasagna een half uurtje in de oven. Verwijder de folie na dit half uur en laat de lasagna dan nog zo’n 10 minuten gratineren.  Laat de lasagna vervolgens  nog zo’n 10 minuten rusten voordat je hem serveert.

Serveertips: Lekker met gestoomde broccoli en ciabatta. Wijnadvies: een Chardonnay.

Ben je gek op lasagna? Dan is deze lasagna bolognese ook een echte aanrader. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

3 Reacties

  • Daphne

    4 juli 2016 at 2:05 pm

    Wat een goed recept! Ik was aan het zoeken naar lasagne met schol. Mijn recept gaat anders worden, maar je hebt mij zeker geïnspireerd worden. Nu al trek, maar nog even wachten tot vanavond.

  • Bella

    24 maart 2017 at 9:35 am

    Bedankt voor dit heerlijk recept! Hier thuis behoord het zeker tot de top 5! Mijn zoontje van 3,5 schept altijd 2 keer op en vindt het een feest als ik dit gerecht op tafel zet! 🙂
    Ook bij etentjes is het altijd een succes. Dus onwijs bedankt! 😉

    1. Dagmar

      25 maart 2017 at 2:46 pm

      Hartstikke leuk om te lezen!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht