Lasagna Bolognese

20 april 2014Dagmar

-Met dit recept heb ik zaterdag 22 november 2014 in Dagblad de Limburger gestaan-

Van deze lasagna bolognese maak ik altijd lekker veel zodat we er vaker van kunnen eten. Je kan deze lasagna namelijk fijn invriezen. Meestal betekent dit dat de lasagna binnen 2 weken op is, zo lekker vinden wij hem. Dit is zo’n heerlijk succesrecept dat eigenlijk bijna iedereen lekker vindt. Zeer geschikt voor een etentje.  Je kan alles zover voorbereiden, zodat je de lasagna alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven als je de fles rode wijn alvast opentrekt voor je eters. In plaats van de klassieke béchamelsaus wordt (demi) crème fraîche gebruikt. Tegen de tijd dat je gaat eten is de mozzarella gesmolten, draderig en heerlijk romig van smaak. Een zalige combinatie met tomaat, een beetje rode peperpasta  en de crème fraîche. Mooi te combineren met de recepten gegrilde asperges en Italiaanse pomodori salade, die ook op vertruffelijk.nl te vinden zijn. Iedereen die dit eet, wil graag het recept.

icon-clock-o 30 minuten voorbereiden, 45 min bakken, 10 minuten rusten.
  8 personen (2 grote schalen)

Dit heb je nodig voor de lasagna bolognese
600 gram biologisch rundergehakt
3 kleine bekers crème fraîche (totaal 450 ml)
3 bollen mozzarella
1 stuk verse Parmezaanse kaas (ongeveer 180 gram)
3 pakjes tomaten frito van Heinz
2 pakken verse Lasagnabladen (AH)
wat versgemalen peper en zout (desgewenst)
1 puddinglepel rode peperpasta. Meer/minder/weglaten naar smaak. Je kan ook sambal gebruiken.
een eetlepel roomboter

En zo maak je deze heerlijke lasagna bolognese
1. Braad het gehakt rul met de roomboter en verwarm de oven alvast voor op 250 graden (electrische oven).

2. Snijd ondertussen de mozzarella in  schijfjes van een 1/2 cm en rasp de Parmezaanse kaas.

3.  Roer de tomaten frito onder het gehakt samen met de rode peperpasta. Proef of peper en zout nodig zijn en voeg deze desgewenst naar smaak toe.  Je kan de lasagna nu gaan samenstellen.

Lasagna Bolognese

4.  Begin met een laagje tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 lasagnabladen. Schep op elk blad 2 puddinglepels crème fraîche (niet roeren) en 2 eetlepels saus. Leg daarop per lasagneblad 2 schijfjes mozzarella. Leg hier weer lasagnabladen op (druk deze een beetje aan zodat de ingrediënten mooi verdelen)  op en herhaal deze werkwijze. Eindig met een laag saus.

Lasagna Bolognese

5. Bij het maken van lasagna’s probeer ik er altijd op te letten dat er genoeg saus voor de bovenkant overblijft.  Strooi de Parmezaanse kaas erover, leg een vel aluminiumfolie losjes over de ovenschalen en zet de schalen vervolgens gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagna nog zo’n 15 minuten goudbruin gratineren. Daarna uit de oven halen en zo’n 10 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm…!

Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

Garneren kun je met wat fijngeraspte verse Parmezaanse kaas en wat verse basilicum of oregano.
Warm aanbevolen wijntip: Finca de los arandinos’, 2010 Crianza, Rioja. Verkrijgbaar bij wijnwinkel Van Berkum in Sittard.

Klik hier voor het verhaal achter het artikel in de krant en meer Vertruffelijk in de media.

Lasagna Bolognese

untitled-166

Foto’s: Rein Bollen fotografie  en Dagmar
Bereiding, en styling: Dagmar

16 Reacties

  • Sandra Kolkman

    1 december 2014 at 7:41 pm

    Hallo Dagmar, ik had je lasagne in de krant zien staan en vanavond heb ik hem gemaakt. In 1 woord: verrukkelijk!! Niet voor te stellen dat je met zo’n eenvoudige ingredienten zo een smakelijk gerecht op tafel kunt zetten. Deze lasagne houden we erin!

  • Caroline Niesten

    2 december 2014 at 6:14 pm

    Hallo Dagmar,

    Kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen na het lezen van jouw lasagne-recept in het Limburgs Dagblad! Het smaakt VURRUKKULLUK!!!! De mee-eters zijn inmiddels ook al in bezit van jouw recept.

    Dank dat je ons zo lekker laat genieten met dit fijne recept. Binnenkort staat het wederom bij ons op tafel!

  • Mary Zaat-Muller

    13 november 2015 at 3:37 pm

    Hallo Dagmar,

    Wat een HEERLIJKE lasagna Bolognese is dit.
    Ook mijn kinderen, schoonkinderen, riepen over deze schotel. Ik heb al vaak lasagna gemaakt maar deze is zo lekker, die hou ik er in.
    Het repect is meegenomen.
    Als je nog meer van die heerlijke recepten hebt hou ik mij aanbevolen.
    Hartelijke groet,
    Mary

    1. Dagmar

      13 november 2015 at 4:10 pm

      Hoi Mary,

      Bedankt voor je leuke reactie en complimenten. Deze lasagna is ook nog steeds 1 van onze favorieten. Houd je van vis? Op deze website vind je ook een lekker recept voor lasagna met zalm. De basis is hetzelfde maar het gehakt wordt vervangen door zalm. Het recept staat ook op deze website. Veel (kook)plezier nog!

      hartelijke groet, Dagmar

  • Mary Zaat-Muller

    21 maart 2016 at 3:07 pm

    Hallo Dagmar,

    Je begint volgens het recept met 2 lasagnebladen, na de saus, moeten er dan 2 bladen op elkaar liggen.?

    Ik heb deze lasagne al een x gemaakt, maar de bodem was te slap.

    1. Dagmar

      21 maart 2016 at 7:27 pm

      Hoi Mary,

      Als je naar de foto na stap 4 kijkt dan zie je dat er twee vellen naast elkaar liggen. Als de bodem te slap was, druk dan elke laag een beetje aan, hopelijk helpt dat 🙂

      hartelijke groet Dagmar

  • Brenda

    7 juni 2017 at 2:39 pm

    Hallo Dagmar,

    Ik maak vaak recepten van je site. Dit gerecht is echt heerlijk.

    Bedankt voor je lekkere recepten en makkelijke uitleg!

    Groetjes Brenda

    1. Dagmar

      7 juni 2017 at 6:14 pm

      Zo leuk om te lezen! Dankjewel Brenda en heel graag gedaan!

  • Jeanne Steijven

    16 juni 2017 at 4:57 pm

    Heel, heel lekker

    Groetjes,
    Jeanne

    1. Dagmar

      16 juni 2017 at 5:24 pm

      Leuk Jeanne! Bij ons een echte favoriet. Deze lasagna is trouwens ook erg lekker zalm ipv gehakt. Dat recept staat ook op vertruffelijk.nl 🙂

  • joke

    25 juni 2017 at 5:46 pm

    Superlekker, is het ook mogelijk deze lasagne in te vriezen

    1. Dagmar

      25 juni 2017 at 6:02 pm

      Hoi Joke, ja hoor, dat kan prima!

  • Christien

    29 juli 2017 at 10:51 am

    Heerlijk, gemakkelijk om te maken, super duidelijk recept. Bedankt, gr. Christien

  • mirja

    24 augustus 2017 at 6:33 pm

    Hallo Dagmar
    ik was op zoek naar een pastagerecht voorafgaand aan een runningevent. En ik moet zeggen ik was, tot en met de schaal uit de oven kwam, erg erg sceptisch.

    Maar ook ik ben volledig overtuigd. Het was heerlijk.

    1. Dagmar

      24 augustus 2017 at 7:56 pm

      Leuk Mirja!

      1. Anne

        28 augustus 2017 at 9:31 pm

        Het was super

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht