-Met dit recept heb ik zaterdag 22 november 2014 in Dagblad de Limburger gestaan-

Van deze lasagna bolognese maak ik altijd lekker veel zodat we er vaker van kunnen eten. Je kan deze lasagna namelijk fijn invriezen. Meestal betekent dit dat de lasagna binnen 2 weken op is, zo lekker vinden wij hem. Dit is zo’n heerlijk succesrecept dat eigenlijk bijna iedereen lekker vindt. Zeer geschikt voor een etentje.  Je kan alles zover voorbereiden, zodat je de lasagna alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven als je de fles rode wijn alvast opentrekt voor je eters. In plaats van de klassieke béchamelsaus wordt (demi) crème fraîche gebruikt. Tegen de tijd dat je gaat eten is de mozzarella gesmolten, draderig en heerlijk romig van smaak. Een zalige combinatie met tomaat, een beetje rode peperpasta  en de crème fraîche. Mooi te combineren met de recepten gegrilde asperges en Italiaanse pomodori salade, die ook op vertruffelijk.nl te vinden zijn. Iedereen die dit eet, wil graag het recept.

icon-clock-o 30 minuten voorbereiden, 45 min bakken, 10 minuten rusten.
  8 personen (2 grote schalen)

Dit heb je nodig voor de lasagna bolognese
600 gram biologisch rundergehakt
3 kleine bekers crème fraîche (totaal 450 ml)
3 bollen mozzarella
1 stuk verse Parmezaanse kaas (ongeveer 180 gram)
3 pakjes tomaten frito van Heinz
2 pakken verse Lasagnabladen (AH)
wat versgemalen peper en zout (desgewenst)
1 puddinglepel rode peperpasta. Meer/minder/weglaten naar smaak. Je kan ook sambal gebruiken.
een eetlepel roomboter

En zo maak je deze heerlijke lasagna bolognese
1. Braad het gehakt rul met de roomboter en verwarm de oven alvast voor op 250 graden (electrische oven).

2. Snijd ondertussen de mozzarella in  schijfjes van een 1/2 cm en rasp de Parmezaanse kaas.

3.  Roer de tomaten frito onder het gehakt samen met de rode peperpasta. Proef of peper en zout nodig zijn en voeg deze desgewenst naar smaak toe.  Je kan de lasagna nu gaan samenstellen.

Lasagna Bolognese

4.  Begin met een laagje tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 lasagnabladen. Schep op elk blad 2 puddinglepels crème fraîche (niet roeren) en 2 eetlepels saus. Leg daarop per lasagneblad 2 schijfjes mozzarella. Leg hier weer lasagnabladen op (druk deze een beetje aan zodat de ingrediënten mooi verdelen)  op en herhaal deze werkwijze. Eindig met een laag saus.

Lasagna Bolognese

5. Bij het maken van lasagna’s probeer ik er altijd op te letten dat er genoeg saus voor de bovenkant overblijft.  Strooi de Parmezaanse kaas erover, leg een vel aluminiumfolie losjes over de ovenschalen en zet de schalen vervolgens gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagna nog zo’n 15 minuten goudbruin gratineren. Daarna uit de oven halen en zo’n 10 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm…!

Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Garneren kun je met wat fijngeraspte verse Parmezaanse kaas en wat verse basilicum of oregano.
Warm aanbevolen wijntip: Finca de los arandinos’, 2010 Crianza, Rioja. Verkrijgbaar bij wijnwinkel Van Berkum in Sittard.

Klik hier voor het verhaal achter het artikel in de krant en meer Vertruffelijk in de media.

Lasagna Bolognese

untitled-166

Foto’s: Rein Bollen fotografie  en Dagmar
Bereiding, en styling: Dagmar

13 Responses to Lasagna Bolognese

  1. Sandra Kolkman schreef:

    Hallo Dagmar, ik had je lasagne in de krant zien staan en vanavond heb ik hem gemaakt. In 1 woord: verrukkelijk!! Niet voor te stellen dat je met zo’n eenvoudige ingredienten zo een smakelijk gerecht op tafel kunt zetten. Deze lasagne houden we erin!

  2. Caroline Niesten schreef:

    Hallo Dagmar,

    Kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen na het lezen van jouw lasagne-recept in het Limburgs Dagblad! Het smaakt VURRUKKULLUK!!!! De mee-eters zijn inmiddels ook al in bezit van jouw recept.

    Dank dat je ons zo lekker laat genieten met dit fijne recept. Binnenkort staat het wederom bij ons op tafel!

  3. Mary Zaat-Muller schreef:

    Hallo Dagmar,

    Wat een HEERLIJKE lasagna Bolognese is dit.
    Ook mijn kinderen, schoonkinderen, riepen over deze schotel. Ik heb al vaak lasagna gemaakt maar deze is zo lekker, die hou ik er in.
    Het repect is meegenomen.
    Als je nog meer van die heerlijke recepten hebt hou ik mij aanbevolen.
    Hartelijke groet,
    Mary

    • Dagmar schreef:

      Hoi Mary,

      Bedankt voor je leuke reactie en complimenten. Deze lasagna is ook nog steeds 1 van onze favorieten. Houd je van vis? Op deze website vind je ook een lekker recept voor lasagna met zalm. De basis is hetzelfde maar het gehakt wordt vervangen door zalm. Het recept staat ook op deze website. Veel (kook)plezier nog!

      hartelijke groet, Dagmar

  4. Mary Zaat-Muller schreef:

    Hallo Dagmar,

    Je begint volgens het recept met 2 lasagnebladen, na de saus, moeten er dan 2 bladen op elkaar liggen.?

    Ik heb deze lasagne al een x gemaakt, maar de bodem was te slap.

    • Dagmar schreef:

      Hoi Mary,

      Als je naar de foto na stap 4 kijkt dan zie je dat er twee vellen naast elkaar liggen. Als de bodem te slap was, druk dan elke laag een beetje aan, hopelijk helpt dat 🙂

      hartelijke groet Dagmar

  5. Brenda schreef:

    Hallo Dagmar,

    Ik maak vaak recepten van je site. Dit gerecht is echt heerlijk.

    Bedankt voor je lekkere recepten en makkelijke uitleg!

    Groetjes Brenda

  6. Jeanne Steijven schreef:

    Heel, heel lekker

    Groetjes,
    Jeanne

  7. joke schreef:

    Superlekker, is het ook mogelijk deze lasagne in te vriezen

  8. Christien schreef:

    Heerlijk, gemakkelijk om te maken, super duidelijk recept. Bedankt, gr. Christien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk