Koolhydraatarme lasagna

17 september 2014Dagmar

Als je van lekker eten houdt maar graag wat minder koolhydraten wilt eten hoef je niet op een houtje te bijten. Met wat experimenteren en creativiteit kwam ik op het idee om een lasagna te maken met aubergine in plaats van lasagnabladen. En het smaakte heerlijk! Ik heb de aubergines goudbruin gegrild en toen daarmee de lasagna samengesteld met tomatensaus, gehakt, mozzarella, crème fraîche en Parmezaanse kaas. Zo lekker! Grote kans dat ik voortaan moeilijk kan kiezen uit de traditionele lasagna bolognese en deze heerlijke variant! Wat ik ook nog graag wil vermelden is dat ik mij stukken fitter voel sinds ik wat minder koolhydraten eet.  Maar nu terug naar hoe je deze heerlijke lasagna maakt!

koolhydraatarme lasagna
Echt superlekker deze koolhydraatarme lasagna!

Dit heb je nodig voor 2 personen
250 gram biologisch (mager) rundergehakt
1 bol (buffel)mozzarella
50 gram vers geraspte parmezaanse kaas
2 aubergines, gewassen en gedroogd
1 pakje Heinz tomatenfritto
wat versgemalen peper en zout
1 theelepel rode peperpasta (of sambal)
1 kleine beker crème fraîche
wat olijfolie (handig is om die in spray vorm te gebruiken)

En zo maak je deze heerlijke koolhydraatarme lasagna
1. Braad het gehakt zonder boter of olie rul in een anti-aanbak pan en verwarm de oven alvast voor op 250 graden. Voeg de rode peperpasta en wat versgemalen peper en zout toe en roer goed om.

2. Verwijder de bovenkant (groene kroon) van de aubergines en snijd de aubergine in de lengte in plakken van ruim een halve centimeter. Spray de plakken in met olijfolie en grill de aubergine aan beide zijden goudbruin in een grillpan op medium hitte.

3. Snijd ondertussen de mozzarella in  schijfjes van een 1/2 cm en rasp de Parmezaanse kaas.

4. Voeg de tomaten fritto toe aan het rulle gehakt. Als de aubergine gegrild is, kan je de lasagna gaan samenstellen.

5.  Begin met een laagje tomaten-gehaktsaus. Leg daarop 2 aubergineplakken. Schep op elke plak een puddinglepel crème fraîche en een flinke eetlepel saus. Leg vervolgens per aubergineblad 1/2 schijfje mozzarella. Herhaal deze handelingen en eindig met een laag saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover en leg een vel aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagna maximaal 15 minuten goudbruin gratineren. Daarna uit de oven halen en zo’n 5 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm…!

Wil je nog een lekker koolhydraatarm recept bekijken? Wat dacht je van dit heerlijk gebak met minder suiker: clafoutis met bramen! Of kijk eens tussen de heerlijke salades zoals deze heerlijke Griekse souvlaki salade Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s & styling: Dagmar

5 Reacties

  • Ingrid

    11 januari 2016 at 7:50 pm

    Ik heb wat ingrediënten toegevoegd en ipv de tomatenfritto (had ik niet) blokjes tomaat uit blik en italiaanse kruiden gebruikt + 2 teentjes knoflook + 2 eetlepels verse platte peterselie. En iets meer kaas, gewone extra belegen (had geen Parmezaanse).
    Ik moet zeggen dat ik echt heb zitten smullen, zo vreselijk lekker!

    1. Dagmar

      11 januari 2016 at 10:06 pm

      Hoi Ingrid,

      Hartstikke leuk dat je een eigen draai aan dit recept hebt gegeven om er vervolgens van te smullen. Bedankt voor je berichtje terug!

      Hartelijke groet,

      Dagmar

  • Hetty

    11 mei 2016 at 6:07 pm

    Hoi Dagmar

    Ik heb ook een uitje en knoflook toegevoegd aan het recept en wat heb ik genoten van deze heerlijke koolhydraatarme lasagne.
    Wat mij betreft mag je nog veel meer koolhydraatarme gerechten op je website vermelden.

    Hartelijke groet,

    Hetty

  • Cynthia

    17 augustus 2016 at 7:38 pm

    Ik heb 1 courgette en 1 aubergine gebruikt het was heerlijk! Ik heb ze in plakken gegrild op de bakplaat ging lekker snel.

    1. Dagmar

      17 augustus 2016 at 7:50 pm

      Hoi Cynthia, gegrilde aubergine en courgette: mmm, dat klinkt zalig! Goede tip van die bakplaat 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht