Een heerlijke romige puree met een subtiele knolselderijsmaak. De eerste keer dat ik hem maakte heb ik het bord afgelikt, zo lekker vond ik het. En je kan deze puree mooi combineren met vlees of vis, of er bijvoorbeeld een amuse soepje met truffel mee maken. Heel makkelijk om te maken, en superlekker.

Ingrediënten voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
600 gram knolselderij (gewicht na schillen)
50 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
8 eetlepels slagroom (ongeklopt en ongezoet)

knolsoepje
 Amuse soepje van knolselderij en truffel

En zo maak je de knolselderijpuree
1. Schil de knolselderij en snijd hem in gelijke stukjes. Bak de sjalotjes in de olijfolie glazig en bak de knolselderij 5 minuten mee.

2. Blus af met de wijn, doe na 5 minuten de bouillon erbij en kook zachtjes gedurende 20 minuten met het deksel op de pan.

3. Pureer de knolselderij en roer de slagroom erdoor.

biefstukknol01
 Biefstuk met rode wijnsaus en knolselderijpuree

Tips
– Tot en met het pureren kun je deze puree prima voorbereiden. Warm hem vlak voor het serveren op en roer dan de slagroom erdoor.
– Een heerlijke combinatie met rode wijnsaus en biefstuk. Klik hier voor het recept.
– Je kan op met weinig aanpassingen op basis van hetzelfde recept een amuse soepje met truffel maken. Zo lekker. Klik hier voor het recept.


Knolselderijpuree
Knolselderijpuree

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

 Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

5 Responses to Knolselderijpuree

 1. Hanietgeniet schreef:

  In één woord: HEERLIJK!!!! Ik heb je recept meteen al moeten doorgeven aan onze gasten en besloten hier een blijvertje van te maken.
  Hier kan geen aardappelpuree aan tippen qua smaak.

 2. […] je wel wat kracht voor nodig of een sterke vriend. Het recept voor de knolselderijpuree vond ik op vertruffelijk.nl en hoe kan het ook anders met zo’n blognaam het was een verrukkelijke puree. Zeker in […]

 3. Else schreef:

  De knolselderijpuree is zalig!
  Nu wil ik hem langer v te voren maken.
  Een halve dag.
  Kan dat?

  • Dagmar schreef:

   Hallo Else,

   Wij zijn ook fan van deze knolselderijpuree 🙂 Wat je vraag betreft: dat kan prima hoor. Bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem voorzichtig op.Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk