Knolselderijpuree

28 december 2014Dagmar
Blog post

Een heerlijke romige puree met een subtiele knolselderijsmaak. De eerste keer dat ik hem maakte heb ik het bord afgelikt, zo lekker vond ik het. Je kan deze puree mooi combineren met vlees of vis, of er bijvoorbeeld een amuse soepje met truffel mee maken. Heel makkelijk om te maken, en superlekker. Mijn favoriet is de combi met biefstuk met een verrukkelijke rode wijnsaus. Er is ook een linkje opgenomen naar deze lekkere aanrader!

Knolselderijpuree
Knolselderijpuree is een heerlijke puree van groente. Een erg lekker bijgerecht en makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, kijk maar:

Ingrediënten voor knolselderijpuree
(bijgerechtje voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
600 gram knolselderij (gewicht na schillen)
50 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
8 eetlepels slagroom (ongeklopt en ongezoet)

Amuse soepje van knolselderij en truffel
Amuse soepje van knolselderij en truffel. Dit gerechtje maak je ook heel makkelijk op basis van bijna hetzelfde recept.  Maar nu even terug naar het maken van de knolselderijpuree. 

Knolselderijpuree recept
1. Schil de knolselderij en snijd hem in gelijke stukjes. Bak de sjalotjes in de olijfolie glazig en bak de knolselderij 5 minuten mee.

2. Blus af met de wijn, doe na 5 minuten de bouillon erbij en kook zachtjes gedurende 20 minuten met het deksel op de pan.

3. Pureer de knolselderij en roer de slagroom erdoor.

biefstukknol01
 Biefstuk met rode wijnsaus en knolselderijpuree: een topcombinatie! De rode wijnsaus is ook al zo lekker!

Tip
– Tot en met het pureren kun je deze puree prima voorbereiden. Warm hem vlak voor het serveren op en roer dan de slagroom erdoor.

Knolselderijpuree
Je zou de knolselderijpuree zoals op de foto in een kom kunnen serveren met wat olijfolie (met truffel, o la la) en fijngesneden bieslook. Of wat dacht je van hem aftoppen met gebakken champignons, spekjes en fijngesneden bosui?

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166

 Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

5 Reacties

  • Hanietgeniet

    28 januari 2015 at 10:13 am

    In één woord: HEERLIJK!!!! Ik heb je recept meteen al moeten doorgeven aan onze gasten en besloten hier een blijvertje van te maken.
    Hier kan geen aardappelpuree aan tippen qua smaak.

    1. Dagmar

      28 januari 2015 at 1:23 pm

      Wat ontzettend leuk om te lezen! Bedankt voor jullie reactie : )

  • Gebakken kabeljauw met knolselderijpuree

    8 februari 2016 at 8:15 pm

    […] je wel wat kracht voor nodig of een sterke vriend. Het recept voor de knolselderijpuree vond ik op vertruffelijk.nl en hoe kan het ook anders met zo’n blognaam het was een verrukkelijke puree. Zeker in […]

  • Else

    16 april 2016 at 6:17 am

    De knolselderijpuree is zalig!
    Nu wil ik hem langer v te voren maken.
    Een halve dag.
    Kan dat?

    1. Dagmar

      16 april 2016 at 9:22 am

      Hallo Else,

      Wij zijn ook fan van deze knolselderijpuree 🙂 Wat je vraag betreft: dat kan prima hoor. Bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem voorzichtig op.Laat het smaken!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht