Kip shaslicks

18 juli 2020Dagmar
Blog post

Onlangs had ik kipdijfilet klaarliggen maar nog geen flauw idee wat ik ermee zou maken. Verder had ik nog een rode paprika en uien in huis dus besloot ik uiteindelijk lekkere kip shaslicks te maken! En wat waren die lekker! Ik marineerde de kip in Portugese kipkruiden, grilde ze rondom even en gaarde ze verder in de oven. Het resultaat? Malse kruidige kip shaslicks met een rokerig smaakje. Wat mij betreft nog lekkerder als je ze serveert met hela curry. De allerlekkerste curry IMHO. Je kunt deze spiesjes ook prima bereiden op de bbq.

Serveer deze lekkere kip shaslicks bijvoorbeeld met frietjes en een frisse salade. Zin om ze te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor kip shaslicks
(voor ongeveer 7 spiesjes/2 a 3 personen)
4 kipdijlfilets (ongeveer 350 gram)
1 rode paprika
1 ui
2 eetlepels Portugese kipkruiden
limoensap
zout
olijfolie
hela curry

verder heb je nodig: houten prikkers, bakpapier, een grillpan en rooster

Kip shaslicks recept
1. Snijd elke kipdijfilet in 6 stukken. Marineer de kip in de kipkruiden met wat zout en 1 eetlepel olijfolie. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Verwijder het bruine schilletje van de ui en snijd de kontjes eraf. Snijd de ui in vier stukken en pel de stukken van elkaar. Verwarm ondertussen dat de kip marineert de oven voor op 200 graden (electrische oven). Rijg de kip aan een spies afgewisseld met een stukje ui en paprika tot je zo’n 3 stukjes kip aan 1 spies hebt zitten. Herhaal met de rest.

2. Verhit een grillpan. Grill de spiesjes kort rondom op een hete grill. Leg de shaslicks daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een beetje limoensap en olijfolie. Gaar de spiesjes zo’n 25 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten rusten op een rooster en serveer ze dan met de curry.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht