• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: januari 25, 2015
  • Geschreven door:

Kip piri piri: eindelijk heb ik een zelfgemaakte marinade bedacht die kan tippen aan de kip piri piri uit de supermarkt. Je maakt deze marinade eenvoudig zelf met behulp van een blender. Het geheim van dit lekkere gerecht zit in de combinatie van kip met vel en deze lekkere marinade. In de kant-en-klare kip piri piri uit de supermarkt zitten vaak verschillende stukjes van een kip, de ene stukjes met relatief meer/minder vlees dan de andere. Met deze marinade zoek je fijn zelf de kip uit die je wilt marineren. Zelf kies ik meestal voor drumsticks.

untitled-87
 
Met dit recept maak je de heerlijke piri piri marinade voortaan gewoon zelf.

Hoeveelheid marinade voor ongeveer 500 gram drumsticks
Je doet de volgende ingrediënten in een blender:
6 teentjes knoflook
2 verse rode pepertjes, zonder zaadjes
1 theelepel sambal of sriracha
3 theelepels (zee)zout
1.5 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel rietsuiker
3 eetlepels neutrale olie
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
1 eetlepel citroensap
1 eetelepel sojasaus
1 eetlepel tomatenketchup

En zo maak je de kip piri piri
Mix alle ingrediënten in de blender en schenk het mengsel over kip in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden (electrische oven). Keer de drumsticks halverwege de baktijd. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Controleer de gaarheid van de kip tegen het einde van de baktijd eventueel met een kookthermometer. Bij een kerntemperatuur in het dikste deel van een stuk kip van 75 graden is de kip gaar. NB: er kan braadvocht achterblijven in de ovenschaal.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is mijn lasagna bolognese misschien ook wat voor jou. Of wat dacht je van een lekkere tiramisu als toetje? Of kijk eens in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk