Kip met cashewnoten

12 november 2017Dagmar
Blog post

Kip met cashewnoten is een gerecht dat ik al meer dan 15 jaar maak: de combinatie van malse stukjes kip met paprika, champignons en cashewnoten is erg lekker. Of met bijvoorbeeld shitakes, bamboescheuten en broccoli. Het leuke aan dit recept is dat je het met veel groente kan combineren. Het voordeel daarvan is ook dat je hem helemaal aan je smaak kunt aanpassen. Serveer dit kipgerecht met (basmati) rijst of lekker naanbrood. Je zult gegarandeerd blije gezichten aan tafel zien als je deze kip met cashewnoten op tafel zet!

Kip met cashewnoten
Kip met cashewnoten
Kip met cashewnoten
Kip met cashewnoten is een erg lekker gerecht met kip, paprika, champignons en cashewnoten. 

Ingrediënten voor kip met cashewnoten
(onderdeel van een hoofdgerecht voor ongeveer 3 personen)

300 gram kipfilet blokjes
1 halve rode paprika
1 halve oranje paprika
1 halve gele paprika
250 gram champignons
2 eetlepels maizena
1/2 theelepel sesamolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel poedersuiker
1 kleine ui
1 teentje knoflook
50 gram ongezouten cashwenoten
zonnebloemolie
peper en zout naar smaak
voor de saus
100 ml kippenbouillon
1 eetlepel hoisinsaus
1 theelepel maizena

Kip met cashewnoten recept
1. Bedek de kipfilet blokjes met de maizena. Kruid met de sesamolie, zout en poedersuiker. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Pers de knoflook uit.

2. Leg alvast wat keukenpapier klaar om de cashewnoten op uit te laten lekken. Verhit een flink bodempje zonnebloemolie. Frituur hierin de cashewnoten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier (let op dit gaat erg snel).

3. Verhit wat zonnebloemolie en bak de ui, knoflook, paprika en champignons zo’n 5 minuten op hoog vuur en verwijder ze daarna. Verhit opnieuw een scheutje olie en bak hier de kipfilet in gaar. Let op : het gaat flink plakken en spatten. Draai de kip regelmatig. Als de kip gaar is meng je alle ingrediënten voor de saus en voeg je deze aan de kip toe. Laat even koken en zet het vuur dan medium. Doe alle groenten en ten slotte de cashewnoten erbij. Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer met bijvoorbeeld basmatirijst of naanbrood. Met  dit recept maak je lekkere naanbroodjes.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht