• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: juni 7, 2016
  • Geschreven door:

Dit kip ketjap gerecht eten we vaak doordeweeks. Het is lekker, simpel èn snel klaar. Ideaal voor die drukke doordeweekse dagen, want hoe druk ook: ik wil toch graag lekker en liefst een beetje gezond eten. Dit vind ik een ideaal gerechtje. Waarom? De stukjes kip gaar je in een ketjap saus op smaakt gebracht met een beetje vissaus en een beetje sambal. In vissaus zit veel umami – dat stofje dat naar meer smaakt- en dit is dus een simpele maar makkelijke manier om de smaak van de ketjap te verdiepen en te verrijken.  De stukjes rode paprika gaar je tegelijkertijd mee met de kip. De zoet-pittige saus wordt lekker opgenomen door het bedje rijst waarop je de kip ketjap serveert. Door de kip in de ketjap te garen wordt hij lekker mals. En ook nog klaar binnen een half uurtje. Dus een heleboel goede en lekkere redenen om dit gerechtje eens snel te proberen!

Kip Ketjap
Simpele kip ketjap: een ideaal gerecht dat je snel op tafel tovert tijdens drukke (werk)dagen. In dit recept wordt de kip ketjap gecombineerd met rode paprika, maar je kunt er naar wens ook andere groenten voor gebruiken. Het is ook een ideaal gerecht om restjes groenten op te maken. Ik heb dit gerecht bijvoorbeeld ook al eens met spitskool en broccoli gemaakt. Ook erg lekker! Als je de sambal bijvoorbeeld niet lekker of te pittig vindt dan laat je hem gewoon weg. 

Dit heb je nodig voor 2 personen
250 gram kiphaasjes of kipfilet (in dunne schijfjes of kleine stukjes gesneden)
110 gram (basmati) rijst
100 ml ketjap manis (met minder zout; dit is mijn favoriet)
1-2 theelepels sambal badjak
1 rode paprika (in stukjes)
1/2 ui (in dunne ringen)
1 eetlepel vissaus
peper en zout uit de molen

En zo maak je de kip ketjap
1.
Kook de rijst volgens de verpakking gaar in ruim gezouten water.

2. Meng de ketjap met de sambal badjak en vissaus. Verwarm tot medium hitte en gaar hierin de stukjes kip, ui en paprika gedurende zo’n 15 minuten. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

3. Serveer de kip ketjap op een bedje rijst.  Klaar! Lekker, makkelijk en snel.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze muhammara rijstsalade misschien ook iets voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk