Dit zijn stevige, smeuïge muffins met heerlijke kerstsmaken zoal gember en kaneel. Door de parelsuiker zul je je vingers aflikken en de roomkaasglazuur maakt deze Kerstige muffins helemaal af  icon-smile-o  Je huis zal naar Kerstmis geuren terwijl deze Kerstmuffins in de oven staan.

Ingrediënten voor 12 cupcakes of 24 mini cupcakes
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram rietsuiker
50 gram parelsuiker
3 eieren (medium)
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemberpoeder
(papieren) cakevormpjes

Voor de roomkaasglazuur
50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
60 gram poedersuiker of desgewenst stevia poeder
185 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)

En zo maak je de Kerstmuffins met sneeuwglazuur
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven)

2. Meng de zachte boter met de suiker met de mixer tot een luchtig geheel.

3. Zeef het bakmeel boven de kom met het boter-suiker mengsel, doe de eieren en, kruiden het vanille-extract erbij en roer alles door met bijv. een spatel. Zo stuift het meel niet overal heen als je vervolgens met de mixer alle ingrediënten mengt tot een luchtig geheel. Mix ongeveer 5 minuten. Doe de helft van het beslag even apart in een ander kom. Roer de parelsuiker onder  de rest van het beslag.

4. Schep het beslag zonder de parelsuiker  in de cakevormpjes, en schep daarop wat beslag met de parelsuiker. Zo is de parelsuiker mooi verdeeld in de muffins en zakt de suiker minder snel onderin de cakevormpkjes. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20  minuten goudbruin.De muffins zijn gaar als een satéprikker schoon uit de muffins komt.

Bereiding roomkaasglazuur
1. Deze kun je het beste maken als de muffis afgekoeld zijn. Mix de boter zacht en romig. Meng de boter met de roomkaas tot een glad mengsel.

2. Voeg de gezeefde poedersuiker en/of eventueel stevia toe en meng tot een glad mengsel. Smeer de muffins in met het glazuur of doop ze in de glazuur.

Tips: voor platte muffins schep je de vormpjes driekwart vol en dek je ze tijdens het bakken af met bakpapier

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is m’n recept voor worteltaart met roomkaasglazuur misschien ook wat voor jou.

cakejes2-2
Je huis ruikt heerlijk naar Kerstmis als deze Kerstmuffins in de oven staan

Lijkt dit je een lekker recept? Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit misschien ook wat voor jou:Chocolademousse van bonbonbloc. Of wat dacht je van deze citroenmousse taartjes met bastognekoekjes. Kijk ook eens in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, tips en trucs.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk