Japanse biefstuksalade

11 januari 2016Dagmar

Op de Tasty 2015 ontdekte ik bij de stand van Yama Food shop een heerlijke Japanse dressing op basis van geroosterde sesam. Normaalgesproken ben ik niet zo’n sesam fan, maar bij het proeven van deze romige dressing was ik meteen verkocht. Jullie raden het al: er ging een flesje mee naar huis. Op basis van deze dressing bedacht ik deze Japanse biefstuksalade. Een hele simpele salade op basis van rucola melange, wakamé (zeewiersalade), rode paprika, biefstuk en natuurlijk de sesamdressing.

Het idee van zeewiersalade stond me eerst wat tegen (en jou misschien ook) maar toen ik het eenmaal proefde vond ik het heel lekker. Het zou ook nog eens gezond zijn. Probeer het eens uit als je het nog niet kent zou ik zeggen. Deze Japanse biefstuksalade is heel simpel, heel lekker en ook nog eens klaar binnen 15 minuten. Lekker als lichte maaltijdsalade maar ook  een echte aanrader als lunch. Je zult mij in elk geval niet horen klagen als deze salade aan me wordt voorgezet!

untitled-27 untitled-37
Met weinig ingredienten maak je deze lekkere maar simpele Japanse biefstuksalade. Tip: vervang de biefstuk door yakitori spiesjes. Ook heel lekker.

Dit heb je nodig voor 1 persoon
1 biefstuk
75 gram rucola melange
75 gram wakamé (in de supermarktkoeling bij de vis)
1/2 rode paprika (in kleine stukjes)
3 eetlepels geroosterde sesamdressing (ik ben fan van deze van Kewpie)
1 eetlepel olie
peper en zout
evt. wat garnering naar wens zoals witte en zwarte seamzaadjes, koriander en bieslook

Verder heb je wat aluminumfolie nodig voor het laten rusten van de biefstuk.

En zo maak je de Japanse biefstuksalade
1. Kruid de biefstuk met zout. Bak de biefstuk in de gewenste garing en kruid hem daarna met peper. Laat hem rusten in aluminiumfolie. Kijk eventueel ook eens naar mijn handige tips over het bakken van biefstuk. Snijd de biefstuk na 5-10 minuten rusten in dunne plakjes.

2. Ondertussen dat de biefstuk rust maak je de salade. Meng de rucola melange met de wakame en de sesamdressing. Serveer de salade met de biefstuk en eventuele garnering naar wens.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocoladetaart met een dikke laag chocoladeglazuur misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Nospon

1 Reacties

  • Lena

    12 januari 2016 at 9:53 am

    Weer zo’n heerlijk recept! Ik ben gek op biefstuk én op de Japanse keuken, dus deze ga ik zeker een keer maken!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht