Indiase curry

23 mei 2016Dagmar

Dol ben ik op geurige kruidige stoofschotels! Mijn hart gaat spontaan sneller kloppen als ik er al aan denk. Doordeweeks heb ik niet zoveel tijd om een stoofpotje te maken dat urenlang zachtjes staat te pruttelen op het vuur, maar daar heb ik wat handigs voor bedacht: biefstukpuntjes! Die hebben niet zo lang nodig om te garen. Omdat ik ook dol ben op Indiase smaken besloot ik een Indiase curry met biefstukpuntjes, kaneel en kardamom te maken.  Deze combineerde ik met een zoete tomatensaus die ik verder op smaak bracht met chili zaadjes, gember en laurier. En lekker dat hij is! Deze Indiase curry is klaar binnen zo’n 40 minuten en smaakt heerlijk met bijvoorbeeld (basmati)rijst en/of naanbrood. 



Indiase curry
Combineer deze Indiase curry met bijvoorbeeld rijst. De zoete kruidige en licht pittige tomatensaus wordt opgenomen door de rijst en dat is superlekker. Door biefstukpuntjes te gebruiken kun je dit gerecht prima doordeweeks maken. 

Dit heb je nodig voor 2 personen (hoofdgerecht)
300 gram biefstukpuntjes
2 kaneelstokjes
10 kardamompeulen
1 laurierblaadje
3 teentjes knoflook
1 pakje Heinz tomatenfrito
1/2 theelepel gember poeder
100 ml water
1/2 theelepel chilizaadjes
peper en zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie

En zo maak je deze Indiase curry
1. Verwarm de kaneelstokjes, het laurierblaadje en de kardamompeulen in 1 eetlepel olijfolie totdat ze beginnen te geuren. Roer de gember en 3 teentjes geperste knoflook eronder. Doe de tomatenfritto en 100 ml water erbij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

2.  Zeef de saus boven een schone pan en doe de biefstukpuntjes erbij. Wat in de zeef achterblijft gooi je weg. Doe de chilizaadjes bij de saus en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Roer regelmatig.

3. Serveer met een dot Griekse yoghurt, rijst en/of naan brood.

Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Tim

    27 mei 2016 at 1:16 pm

    Is de saus na stap 1 klaar of heeft ie de 15 minuten van stap 2 echt nodig? Ik zie namelijk een nog sneller receptje door het grillen van de biefstukpuntjes,

    1. Dagmar

      27 mei 2016 at 7:59 pm

      Hoi Tim,

      Goed idee van dat grillen! Als je dan bij stap 1 eventueel al de chilizaadjes mee laat pruttelen, dan kun je zo inderdaad nog wat extra tijd sparen! 🙂

      Groetjes Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht