Hete kip – Ayam pangang pedis

18 maart 2017Dagmar

Hete kip! Oftwel ayam pangang pedis. Met dit recept maak je verschrikkelijk lekkere hete kip: kippendijen in een pittige saus van sambal, suiker, gember, knoflook, trassi en limoenblad. Dit gerecht leerde ik koken tijdens een kookworkshop van Le Creuset door  24-Kitchen chef Danny Jansen. En ik was er meteen dol op! Diezelfde week heb ik dit gerecht thuis gemaakt en er twee achtereenvolgende dagen van gesmuld. Normaal gesproken eet ik niet snel twee dagen achter elkaar hetzelfde. Foodie afwijking  icon-smile-o Maar dit is een serieuze uitzondering waard! Ik moet je wel waarschuwen: dit is een heel pittig gerecht. Verminder gerust de hoeveelheid sambal en suiker naar je smaak! Maar voor de mensen die van erg pittig en van kip houden is dit een echte must-try!

Hete kip - Ayam pangang pedis
Hete kip - Ayam pangang pedis
Deze hete kip is nu al van mijn favoriete gerechten. De combinatie van zoet, pittig en limoenblad vind ik zo verschrikkelijk lekker! Leg de zakdoekjes maar klaar, want je neus gaat echt wel lopen zo pittig is dit gerecht! 

Dit heb je nodig voor de hete kip
(hoofdgerecht voor 2-3 personen)
6 biologische kippendijen
5 teentjes knoflook (gepeld)
5 cm verse gember (geschild)
375 gram sambal oelek
375 gram kristalsuiker
1/2 eetlepel trassi
10 limoenblaadjes (ik heb een verpakking bevroren limoenblaadjes gekocht bij de toko.)
arachide olie

Verder heb je een grillplaat of -pan nodig en een keukenmachine of vijzel

Zo maak je de hete kip
1. Bestrijk de kip met wat arachide olie. Grill de kippendijen in ongeveer 30 minuten gaar.

2. Hak de knoflook en gember fijn in een keukenmachine. Of snijd de knoflook en gember in fijne plakjes en maal ze daarna fijn in een vijzel.

3. Verhit wat arachide olie in een braadketel of andere diepere pan. Bak de knoflook en gember  2-3 minuten aan. Doe de suiker, sambal, trassi en de limoenblaadjes erbij. Breng zachtjes aan de kook en doe er dan een scheutje water bij. Doe de kip erbij en verwarm deze 5 minuten mee.

Lijkt dit je een lekker gerecht? Dan is deze zoete aardappel rosti misschien ook wat voor jou.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Recept: Danny Jansen

 

2 Reacties

  • Tamara

    21 maart 2017 at 5:58 pm

    Superlekker!!!!!!

  • Peter

    2 september 2017 at 10:45 pm

    Ik heb kipfilet gebruikt ipv poten en de helft van de sambal gebruikt (ik had niet meer) en 3 (zelf gekweekte) madame jeanette), maar het is super, zelfs mijn vrouw (die niet echt van te heet houdt) vondt het extreem lekker.
    Dank je wel voor de recept!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht