• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: maart 18, 2017
  • Geschreven door:

Hete kip! Oftwel ayam pangang pedis. Met dit recept maak je verschrikkelijk lekkere hete kip: kippendijen in een pittige saus van sambal, suiker, gember, knoflook, trassi en limoenblad. Dit gerecht leerde ik koken tijdens een kookworkshop van Le Creuset door  24-Kitchen chef Danny Jansen. En ik was er meteen dol op! Diezelfde week heb ik dit gerecht thuis gemaakt en er twee achtereenvolgende dagen van gesmuld. Normaal gesproken eet ik niet snel twee dagen achter elkaar hetzelfde. Foodie afwijking  icon-smile-o Maar dit is een serieuze uitzondering waard! Ik moet je wel waarschuwen: dit is een heel pittig gerecht. Verminder gerust de hoeveelheid sambal en suiker naar je smaak! Maar voor de mensen die van erg pittig en van kip houden is dit een echte must-try!

Hete kip - Ayam pangang pedis
Hete kip - Ayam pangang pedis
Deze hete kip is nu al van mijn favoriete gerechten. De combinatie van zoet, pittig en limoenblad vind ik zo verschrikkelijk lekker! Leg de zakdoekjes maar klaar, want je neus gaat echt wel lopen zo pittig is dit gerecht! 

Dit heb je nodig voor de hete kip
(hoofdgerecht voor 2-3 personen)
6 biologische kippendijen
5 teentjes knoflook (gepeld)
5 cm verse gember (geschild)
375 gram sambal oelek
375 gram kristalsuiker
1/2 eetlepel trassi
10 limoenblaadjes (ik heb een verpakking bevroren limoenblaadjes gekocht bij de toko.)
arachide olie

Verder heb je een grillplaat of -pan nodig en een keukenmachine of vijzel

Zo maak je de hete kip
1. Bestrijk de kip met wat arachide olie. Grill de kippendijen in ongeveer 30 minuten gaar.

2. Hak de knoflook en gember fijn in een keukenmachine. Of snijd de knoflook en gember in fijne plakjes en maal ze daarna fijn in een vijzel.

3. Verhit wat arachide olie in een braadketel of andere diepere pan. Bak de knoflook en gember  2-3 minuten aan. Doe de suiker, sambal, trassi en de limoenblaadjes erbij. Breng zachtjes aan de kook en doe er dan een scheutje water bij. Doe de kip erbij en verwarm deze 5 minuten mee.

Lijkt dit je een lekker gerecht? Dan is deze zoete aardappel rosti misschien ook wat voor jou. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Recept: Danny Jansen

 

One Response to Hete kip – Ayam pangang pedis

  1. Tamara schreef:

    Superlekker!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk