• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: november 18, 2016
  • Geschreven door:

Bros goudbruin roomboterbladerdeeg met een dikke romige vulling… Ik heb het natuurlijk over heerlijke pasteitjes met kippenragout! In december prijken ze steevast op ons Kerstmenu. En als het even kan ook op Oudjaarsdag. En ‘ derde’  Kerstdag. Zoals je vast al hebt begrepen ben ik dol op deze pasteitjes! Met enige trots vertel ik je graag hoe je deze heerlijke kippenragout pasteitjes kunt maken. Ik geef je mijn beproefde recept!

Allereerst is je basis erg belangrijk. Als die al heerlijk is, dan komt dat je kippenragout alleen maar ten goede. En die basis wordt gevormd door een heerlijke zelfgetrokken kippenbouillon. Voor deze kippenragout pasteitjes heb ik 700 ml van deze kippenbouillon gebruikt. En geloof me, het is zo ontzettend lekker om deze als basis te gebruiken.

Naast 700 ml kippenbouillon heb je voor 5 heerlijke kippenragout pasteitjes nodig:
55 gram roomboter
80 gram bloem
250 gram gaar kippenvlees (in stukjes)*
5 roomboter pasteibakjes
1 eetlepel gedroogde peterselie
een snufje nootmuskaat
peper en zout naar smaak
eventueel wat verse fijngesneden peterselie ter garnering

* Tip: als je mijn zelfgemaakte kippenbouillon gebruikt dan kun je het kippenvlees gebruiken wat je hierbij overhoudt. Lekker èn handig! Gebruik je kant-en-klare kippenbouillon gaar dan stukjes kip hierin en gebruik deze in dit recept.

Heerlijke kippenragout pasteitjes
 Dit is mijn beproefde recept voor heerlijke kippenragout pasteitjes. Een echte familiefavoriet tijdens de feestdagen. We zijn er dol op! Het enige dat deze pasteitjes nog lekkerder maakt is als je wat gebakken champignons bij de ragout doet. Nomnomnom!

En zo maak je deze heerlijke kippenragout pasteitjes

1. Maak de roux door 75 gram boter te smelten. Doe de bloem er in 1 x bij. Roer een paar minuutjes om de bloem te garen. Het mengsel kan wat korrelig zijn, dat is geen punt. Schenk vervolgens geleidelijk de kippenbouillon bij de roux en roer hierbij voortdurend. Tip: gebruik een garde.  Schenk er steeds pas weer een beetje nieuwe kippenbouillon bij als deze helemaal is opgenomen. Er moet een dikke saus ontstaan. Dit is je ragout basis.

2.  Doe de  stukjes kip erbij en warm alles goed door (niet meer laten koken). Proef de ragout en kruid deze naar smaak met peper, zout, nootmuskaat en gedroogde peterselie.

3. Bak de pasteibakjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Schep een flinke soeplepel kippenragout in elk bakje en serveer.

Tip: het lekkerste smaakt deze ragout een dagje later. Hij laat zich prima (voorzichtig) opwarmen eventueel onder toevoeging van wat water of kippenbouillon als de ragout te dik en stevig is geworden door het afkoelen.

untitled-682
 Dit zijn de ingredienten voor de zelfgemaakte kippenbouillon die ik als basis heb gebruikt voor de kippenragout. Ik gebruikte kippenpoten om bouillon van te trekken. Bouillon trekken van kip met botten geeft zoveel meer smaak aan je bouillon en dus aan je ragout. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

2 Responses to Heerlijke kippenragout pasteitjes

  1. Lena schreef:

    Zalig, ik ben gek op kipragout! Deze komt op mijn lijstje ‘te maken’.
    Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk