Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker

7 september 2017Dagmar

Ben je ook zo dol op stoofpotjes? En je slowcooker? Dan kun je je hart ophalen met dit recept voor een heerlijk stoofpotje uit de slowcooker! Sinds kort ben ik de trotse en blije eigenaar van een heuse crockpot. 1 van de eerste receptjes die ik hiermee uitprobeerde was dit heerlijk stoofgerecht. Naast het experimenteren met de slowcooker probeerde ik ook de nieuwste Jonnie Boer kruidenmelange Zwolsche stoof. Ik had deze op facebook voorbij zien komen en bestelde nieuwsgierig een blikje mee met de boodschappen. Deze kruidenmix bestaat uit o.a. kaneel, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat anijs, komijn en en heel bijzonder: rozenbloemblad. Vol verwachting bedacht ik een recept met deze heerlijke herfstige smaakjes. Verhip! Wat werd dit een lekker stoofpotje. Heerlijk herfstig en kruidig met sappige stukjes mals vlees…Ik vertel je dan ook graag hoe je dit heerlijk stoofpotje uit de slowcooker maakt!

Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer
Deze heerlijke Zwolsche stoof kruiden vind ik een echte aanrader! 
Stoofpotje met Zwolsche stoof kruiden
Voorpret: na het vlees even aangebakken te hebben gaat het met de rest van de ingrediënten 4 uur op de lage stand de slowcooker in. 
Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker
Het eindresultaat na 4 uur op de lage stand stoven in de slowcooker: heerlijk kruidig stoofvlees dat lekker mals en sappig is. Ik schat in dat wij dit nog vaak gaan eten, njammm! Hieronder lees je hoe je dit lekker stoofgerechtje maakt.

Ingrediënten voor het heerlijke stoofpotje uit de slowcooker
(hoofdgerecht voor 2 personen)
500 gram runder riblappen
1 eetlepel rode wijn azijn
2  kleine uien
1 theelepel mosterd
2 theelepels Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer
2 theelepels appelstroop
150 ml water
peper en zout
roomboter
wat bloem
1/2 runderbouillonblokje

Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker recept
1. Snijd het vlees in stukjes van 2-3 cm. Smelt een flinke klont roomboter, dep het vlees droog met wat keukenpapier, bestrooi met wat bloem en kruid met peper en zout. Bak kort aan. Doe in de slowcooker.  Snipper de ui en bak deze glazig in de pan waarin je net het vlees kort hebt gebakken. Doe bij het vlees in de slowcooker. Doe de azijn, mosterd, Zwolsche kruiden, appelstroop, water en het halve runderbouillonblokje erij. Laat 4 uur sudderen op de lage stand. Roer zo nu en dan even.

Serveer met gekookte of gebakken aardappels, bloemkool gratin of bloemkool met kaassaus. Een erg lekkere combi.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

14 Reacties

  • Jolanda Hurenkamp

    1 oktober 2017 at 6:47 pm

    hi Dagmar,

    Dit stoofpotje is echt overheerlijk! Ik heb hem deze week al 2x gemaakt… Dankjewel voor het delen!

    1. Dagmar

      1 oktober 2017 at 7:35 pm

      Hoi Jolanda, hij is bij ons ook echt favoriet! Leuk dat je het laat terugweten. Ik ben nog bezig met een chili met rundvlees uit de slowcooker, die komt ergens de komende week ook online. Ook een aanrader!

  • Mieke van Rijn-Remans

    2 oktober 2017 at 6:47 am

    Is vier uur op low niet erg kort voor stoofvlees ?

    1. Dagmar

      2 oktober 2017 at 7:55 am

      Nee hoor, probeer het recept maar eens.

  • Jolanda Hurenkamp

    2 oktober 2017 at 9:04 pm

    chili met rundvlees, heerlijk!!! ik hou je op de hoogte wanneer ik het heb gemaakt. Ik heb de slowcoocker al sinds een maand weer uit de kast gehaald voor gebruik voor de herfst/winter stoofpotjes, de gerechten worden hiermee zoveel lekkerder!!

  • Andrea

    7 oktober 2017 at 3:01 pm

    Hier was het na vier uur echt niet mals hoor..hij heeft 9 uur op low gestaan..toen was het wel heerlijk😉

    1. Dagmar

      7 oktober 2017 at 7:26 pm

      Hoi Andrea, fijn dat het uiteindelijk heerlijk was! Mag ik vragen welk type slowcooker/crockpot jij hebt? Ben benieuwd of het daar misschien mee te maken heeft. Hier kwam het vlees er na 4 uur namelijk mals uit.

  • Joke

    13 oktober 2017 at 11:24 am

    Het lijkt mij heerlijk. Ik heb net de kruiden gekocht. Ik wil het voor 4 personen maken. Moet ik dan alle ingredienten verdubbelen? Ik ga het in de crockpot maken.

    1. Dagmar

      13 oktober 2017 at 5:41 pm

      Hoi Joke,

      Je kunt de hoeveelheden inderdaad gewoon verdubbelen. Alvast veel plezier met opeten!

  • Georgine

    20 oktober 2017 at 4:03 pm

    Ziet er heerlijk uit. Kan je na 4 uur de crockpot openen om te kijken of het gaar is? Al verschillende rundvlees gerechten gemaakt, maar vond het toch niet mals. Dus al even niet meer gebruikt, alleen voor stoofpeertjes!

    1. Dagmar

      21 oktober 2017 at 9:11 am

      Hallo Georgine,

      Je kan zeker kijken na 4 uur of het rundvlees al gaar is. Mocht dat niet zo zijn, dan schakel je de crockpot net zolang opnieuw in tot het vlees wel gaar is. Succes!

  • Henk

    17 november 2017 at 11:22 pm

    Hoe groot zijn jouw theelepels?
    Als ik de foto zo bekijk geen kleintje.

    Groet Henk

  • Petra

    19 november 2017 at 3:08 pm

    Dagmar,hoeveel tijd moet ik aanhouden voor een flinke kilo vlees ? En moet ik dan alles verdubbelen.Ik heb sinds een week een SC dus ben nog aan het leren om gaan er mee.Alvast bedankt voor je antwoord.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht