Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker

7 september 2017Dagmar
Blog post

Ben je ook zo dol op stoofpotjes? En je slowcooker? Dan kun je je hart ophalen met dit recept voor een heerlijk stoofpotje uit de slowcooker! Sinds kort ben ik de trotse en blije eigenaar van een heuse crockpot. 1 van de eerste receptjes die ik hiermee uitprobeerde was dit heerlijk stoofgerecht. Naast het experimenteren met de slowcooker probeerde ik ook de nieuwste Jonnie Boer kruidenmelange Zwolsche stoof. Ik had deze op facebook voorbij zien komen en bestelde nieuwsgierig een blikje mee met de boodschappen. Deze kruidenmix bestaat uit o.a. kaneel, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat anijs, komijn en en heel bijzonder: rozenbloemblad. Vol verwachting bedacht ik een recept met deze heerlijke herfstige smaakjes. Verhip! Wat werd dit een lekker stoofpotje. Heerlijk herfstig en kruidig met sappige stukjes mals vlees…Ik vertel je dan ook graag hoe je dit heerlijk stoofpotje uit de slowcooker maakt!

Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer
Deze heerlijke Zwolsche stoof kruiden vind ik een echte aanrader! 
Stoofpotje met Zwolsche stoof kruiden
Voorpret: na het vlees even aangebakken te hebben gaat het met de rest van de ingrediënten 4 uur op de lage stand de slowcooker in. 
Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker
Het eindresultaat na 4 uur op de lage stand stoven in de slowcooker: heerlijk kruidig stoofvlees dat lekker mals en sappig is. Ik schat in dat wij dit nog vaak gaan eten, njammm! Hieronder lees je hoe je dit lekker stoofgerechtje maakt.

Ingrediënten voor het heerlijke stoofpotje uit de slowcooker
(hoofdgerecht voor 2 personen)
500 gram runder riblappen
1 eetlepel rode wijn azijn
2  kleine uien
1 theelepel mosterd
2 theelepels Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer
2 theelepels appelstroop
150 ml water
peper en zout
roomboter
wat bloem
1/2 runderbouillonblokje

Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker recept
1. Snijd het vlees in stukjes van 2-3 cm. Smelt een flinke klont roomboter, dep het vlees droog met wat keukenpapier, bestrooi met wat bloem en kruid met peper en zout. Bak kort aan. Doe in de slowcooker.  Snipper de ui en bak deze glazig in de pan waarin je net het vlees kort hebt gebakken. Doe bij het vlees in de slowcooker. Doe de azijn, mosterd, Zwolsche kruiden, appelstroop, water en het halve runderbouillonblokje erij. Laat 4 uur* sudderen op de lage stand. Roer zo nu en dan even.

* bij Crockpot, houd voor overige merken zo’n 8 uur aan, met dien verstande dat elke slowcooker anders is.

Serveer met gekookte of gebakken aardappels, bloemkool gratin of bloemkool met kaassaus. Een erg lekkere combi.

Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

29 Reacties

  • Jolanda Hurenkamp

    1 oktober 2017 at 6:47 pm

    hi Dagmar,

    Dit stoofpotje is echt overheerlijk! Ik heb hem deze week al 2x gemaakt… Dankjewel voor het delen!

    1. Dagmar

      1 oktober 2017 at 7:35 pm

      Hoi Jolanda, hij is bij ons ook echt favoriet! Leuk dat je het laat terugweten. Ik ben nog bezig met een chili met rundvlees uit de slowcooker, die komt ergens de komende week ook online. Ook een aanrader!

  • Mieke van Rijn-Remans

    2 oktober 2017 at 6:47 am

    Is vier uur op low niet erg kort voor stoofvlees ?

    1. Dagmar

      2 oktober 2017 at 7:55 am

      Nee hoor, probeer het recept maar eens.

  • Jolanda Hurenkamp

    2 oktober 2017 at 9:04 pm

    chili met rundvlees, heerlijk!!! ik hou je op de hoogte wanneer ik het heb gemaakt. Ik heb de slowcoocker al sinds een maand weer uit de kast gehaald voor gebruik voor de herfst/winter stoofpotjes, de gerechten worden hiermee zoveel lekkerder!!

  • Andrea

    7 oktober 2017 at 3:01 pm

    Hier was het na vier uur echt niet mals hoor..hij heeft 9 uur op low gestaan..toen was het wel heerlijk😉

    1. Dagmar

      7 oktober 2017 at 7:26 pm

      Hoi Andrea, fijn dat het uiteindelijk heerlijk was! Mag ik vragen welk type slowcooker/crockpot jij hebt? Ben benieuwd of het daar misschien mee te maken heeft. Hier kwam het vlees er na 4 uur namelijk mals uit.

  • Joke

    13 oktober 2017 at 11:24 am

    Het lijkt mij heerlijk. Ik heb net de kruiden gekocht. Ik wil het voor 4 personen maken. Moet ik dan alle ingredienten verdubbelen? Ik ga het in de crockpot maken.

    1. Dagmar

      13 oktober 2017 at 5:41 pm

      Hoi Joke,

      Je kunt de hoeveelheden inderdaad gewoon verdubbelen. Alvast veel plezier met opeten!

  • Georgine

    20 oktober 2017 at 4:03 pm

    Ziet er heerlijk uit. Kan je na 4 uur de crockpot openen om te kijken of het gaar is? Al verschillende rundvlees gerechten gemaakt, maar vond het toch niet mals. Dus al even niet meer gebruikt, alleen voor stoofpeertjes!

    1. Dagmar

      21 oktober 2017 at 9:11 am

      Hallo Georgine,

      Je kan zeker kijken na 4 uur of het rundvlees al gaar is. Mocht dat niet zo zijn, dan schakel je de crockpot net zolang opnieuw in tot het vlees wel gaar is. Succes!

  • Henk

    17 november 2017 at 11:22 pm

    Hoe groot zijn jouw theelepels?
    Als ik de foto zo bekijk geen kleintje.

    Groet Henk

  • Petra

    19 november 2017 at 3:08 pm

    Dagmar,hoeveel tijd moet ik aanhouden voor een flinke kilo vlees ? En moet ik dan alles verdubbelen.Ik heb sinds een week een SC dus ben nog aan het leren om gaan er mee.Alvast bedankt voor je antwoord.

    1. Dagmar

      19 november 2017 at 3:15 pm

      Hoi Petra,

      Leuk, ik hoop dat je net zoveel plezier ervan gaat hebben als mij. Je kunt alle ingrediënten verdubbelen en dezelfde kooktijd aanhouden. Mocht je het vlees nog wat zachter wensen, dan laat je het vlees steeds een half uurtje langer sudderen totdat het naar je wens is. Bij mijn slowcooker is het vlees na 4 uur lekker mals maar er kan natuurlijk verschil hierin zitten doordat iedereen een net ander type slowcooker heeft. Veel plezier met je slowcooker!En mocht je nog wat meer recepten zoeken, op vertruffelijk staan er enkele. Met hartelijke groet Dagmar

      1. Petra

        26 november 2017 at 3:13 pm

        Dank je wel Dagmar voorr je heldere antwoord.

  • Joyce

    27 november 2017 at 3:40 pm

    Ik ga het zo maken voor morgen, maar ik twijfel nu dus enorm over de tijd. Ik heb een Crockpot van 3,5 liter. Wat adviseer je nu aan tijd?

    1. Dagmar

      27 november 2017 at 7:19 pm

      Ik heb zelf een slowcooker van 4.7 liter, houd de tijd eens aan van het recept en kijk eens wat dat doet.

  • Ray

    20 december 2017 at 5:42 pm

    Als ik het recept vergroot voor 10 personen zou ik dan toch de slowcooker tijd een beetje moeten ophogen naar bv 6 uur of blijft 4 uur voldoende? ?

    1. Dagmar

      20 december 2017 at 9:43 pm

      Hoi Raymond,

      Naar aanleiding van je vraag zat ik nog even na te denken.
      Ik denk dat een grotere hoeveelheid er toch langer over doet om te garen omdat het vlees waarschijnlijk langer nodig heeft om op de juiste gaartemperatuur te komen. Misschien kun je daarom beter minimaal 6 uur aanhouden met een uitloop naar 8 uur.

      Succes!

      Met hartelijke groet,

      Dagmar

      1. Ray

        20 december 2017 at 10:53 pm

        Thnx voor het antwoord ik ga er mee aan de slag

  • Char

    23 december 2017 at 11:43 am

    Dit klinkt goed! Kan ik het ook met bokbier extra erbij doen? Of is het dan qua zuren uit balans vanwege rode wijn azijn?

    Groetjes char

    1. Dagmar

      24 december 2017 at 12:56 pm

      Dat klinkt goed, gewoon uitproberen zou ik zeggen 🙂 Misschien kun je hem dan wel beter als gewoon stoofpotje op het fornuis maken zodat je de alcohol eruit kan laten verdampen. In een slowcooker gaat het deksel er namelijk in principe niet van af. Hartelijke groet Dagmar

  • Tamara

    22 januari 2018 at 2:10 pm

    Hoe lang houdt even aanbraden aan?

    1. Dagmar

      23 januari 2018 at 9:20 pm

      Hallo Tamara, het vlees hoeft alleen maar even rondom goudbruin aangebakken te worden.

  • Mariette

    13 februari 2018 at 5:41 pm

    Hoi Dagmar, waarom zo weinig water? Meestal moet sudder/stoofvlees toch onder water staan? Groetjes, Mariette

    1. Dagmar

      14 februari 2018 at 10:08 pm

      Hoi Mariette, bij een traditionele bereiding ven een stoofpotje op het fornhuis voeg je inderdaad meer water toe. Bij een slowcooker recept (zoals in dit geval) daarentegen gebruik je een stuk minder water. groetjes Dagmar

  • Maggie

    2 maart 2018 at 3:45 pm

    Misschien heb jij een slowcooker van het merk Crockpot Dagmar? Die slowcookers staan heter afgesteld als andere slowcookers, vandaar misschien dat jouw rundvlees na 4 uur gaar is. Dat heb ik al meer gehoord over de Crockpot, ze gaan gewoon harder.
    In andere slowcookers is dat absoluut niet het geval en hou je een tijd aan van minimaal 8 uur op low.

    De algemene regel is voor vlees in de slowcooker is:
    Kip 4 uur op low
    Varkensvlees 6 uur op low
    Rundvlees 8+ uur op low.

    Jouw recept is heerlijk, dank je wel, we hebben er van genoten maar, je voelt hem al, het stoofpotje had 9 uur gegaard in de slowcooker.

    1. Dagmar

      2 maart 2018 at 4:26 pm

      Hallo Maggie,

      Ik heb inderdaad een Crockpot, dus het zou weleens eens heel goed kunnen wat je aangeeft. Bedankt voor je reactie!

      Hartelijke groet Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht