• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: september 7, 2017
  • Geschreven door:

Ben je ook zo dol op stoofpotjes? En je slowcooker? Dan kun je je hart ophalen met dit recept voor een heerlijk stoofpotje uit de slowcooker! Sinds kort ben ik de trotse en blije eigenaar van een heuse crockpot. 1 van de eerste receptjes die ik hiermee uitprobeerde was dit heerlijk stoofgerecht. Naast het experimenteren met de slowcooker probeerde ik ook de nieuwste Jonnie Boer kruidenmelange Zwolsche stoof. Ik had deze op facebook voorbij zien komen en bestelde nieuwsgierig een blikje mee met de boodschappen. Deze kruidenmix bestaat uit o.a. kaneel, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat anijs, komijn en en heel bijzonder: rozenbloemblad. Vol verwachting bedacht ik een recept met deze heerlijke herfstige smaakjes. Verhip! Wat werd dit een lekker stoofpotje. Heerlijk herfstig en kruidig met sappige stukjes mals vlees…Ik vertel je dan ook graag hoe je dit heerlijk stoofpotje uit de slowcooker maakt!

Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer
Deze heerlijke Zwolsche stoof kruiden vind ik een echte aanrader! 
Stoofpotje met Zwolsche stoof kruiden
Voorpret: na het vlees even aangebakken te hebben gaat het met de rest van de ingrediënten 4 uur op de lage stand de slowcooker in. 
Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker
Het eindresultaat na 4 uur op de lage stand stoven in de slowcooker: heerlijk kruidig stoofvlees dat lekker mals en sappig is. Ik schat in dat wij dit nog vaak gaan eten, njammm! Hieronder lees je hoe je dit lekker stoofgerechtje maakt.

Ingrediënten voor het heerlijke stoofpotje uit de slowcooker
(hoofdgerecht voor 2 personen)
500 gram runder riblappen
1 eetlepel rode wijn azijn
2  kleine uien
1 theelepel mosterd
2 theelepels Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer
2 theelepels appelstroop
150 ml water
peper en zout
roomboter
wat bloem
1/2 runderbouillonblokje

Heerlijk stoofpotje uit de slowcooker recept
1. Snijd het vlees in stukjes van 2-3 cm. Smelt een flinke klont roomboter, dep het vlees droog met wat keukenpapier, bestrooi met wat bloem en kruid met peper en zout. Bak kort aan. Doe in de slowcooker.  Snipper de ui en bak deze glazig in de pan waarin je net het vlees kort hebt gebakken. Doe bij het vlees in de slowcooker. Doe de azijn, mosterd, Zwolsche kruiden, appelstroop, water en het halve runderbouillonblokje erij. Laat 4 uur sudderen op de lage stand. Roer zo nu en dan even.

Serveer met gekookte of gebakken aardappels, bloemkool gratin of bloemkool met kaassaus. Een erg lekkere combi.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk