Havermoutkoekjes

10 augustus 2014Dagmar

Of beter gezegd: havermmmmoutkoekjes…! Er gaat niets boven de geur van versgebakken koekjes die zich door je huis verspreidt terwijl je verwachtingsvol zit te wachten tot de koekjes klaar zijn. Gelukkig hoef je niet lang te wachten, want de baktijd van dit recept is maar zo’n  kwartiertje! Heb jij ook regelmatig een voor bezoek opengemaakt pak koekjes, dat daarna zacht wordt omdat ze niet opgaan? Om die reden heb ik bijna nooit koekjes uit de supermarkt in huis. Zelf vind ik het heel handig om een voorraad zelfgebakken koekjes en cupcakes in m’n vriezer te hebben. Ze zijn binnen een paar minuten ontdooid (desnoods even in de magnetron) en je kan de gewenste hoeveelheden uit de vriezer nemen. Natuurlijk gaat er niets boven een vers zelfgebakken koekje, maar je bezoek zal bijvoorbeeld deze heerlijke zelfgebakken koekjes zeker kunnen waarderen, of ze nu uit de diepvries komen of niet (en jij natuurlijk ook!)

Havermoutkoekjes
Havermoutkoekjes
Havermoutkoekjes
Heerlijk deze havermoutkoekjes. En prima te bewaren in de vriezer. Handig voor als je (onverwacht) bezoek krijgt.

Dit heb je nodig voor ongeveer 10-12 koekjes
100 gram havermout
90 gram bloem
50 gram rietsuiker
snufje zout
2 eieren
150 gram rozijnen
70 gram zachte boter
1 zakje vanillesuiker

NB: deze koekjes zijn ook heel lekker met stukjes dadels in plaats van rozijnen!

Zo maak je de havermoutkoekjes
1. Verwarm de oven voor op 190 graden (electrische oven) en laat de rozijnen even wellen in warm water.

2. Mix de boter met de riet- en vanillesuiker. Voeg havermout, bloem, zout en het ei toe en meng alles goed.

3. Voeg als laatste de rozijnen toe en meng deze gelijkmatig onder het beslag.

4. Verdeel het deeg in balletjes in de gewenste grootte. Druk de balletjes plat op een bakplaat bekleed met bakpapier.

5. Bak de koekjes in ongeveer een kwartiertje gaar of totdat ze goudbruin zijn.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze bastogne cheescake met butterscotch misschien ook iets voor jou. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, tekst en foto’s: Dagmar

3 Reacties

  • Kyra

    11 augustus 2014 at 12:23 am

    Ze zien er lekker uit! En laat ik nu gek zijn op havermoutkoekjes… Ik ga ze maken deze week!

  • Fenneke

    1 oktober 2017 at 7:13 am

    Dadelijk na het lezen gemaakt met dadels haha woordspeling. Ipv suiker een geraspte appel. Zijn goed gelukt. Heerlijk!

    1. Dagmar

      1 oktober 2017 at 10:27 am

      Klinkt lekker! Leuk zo spelen met de ingrediënten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht