Niet kopen, zelf maken! Het verschil in smaak is enorm. Deze heerlijke pesto kun je serveren als pasta pesto of als bijgerecht op een lekker stukje brood. Ook heerlijk in de soep. Je kan de basilicum ook vervangen door bijvoorbeeld rucola of munt. Met behulp van een kleine keukenmachine heb je de pesto in een mum van tijd klaar. Onderaan doe ik een paar suggesties wat je allemaal nog meer kan doen met pesto.

Ingrediënten
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
ongeveer 10 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels amandelen of cashewnoten, geroosterd
ongeveer 8-10 eetlepels extra vierge olijfolie, of meer naar wens

 IMG_8392
En zo maak de je groene pesto
Je maakt de groene pesto door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen en te mixen tot er een puree ontstaat.

Wat kun je met (overgebleven) pesto doen:
– Op een baguette gratineren met wat mozzarella en tomaat in de oven
– Gevogelte vullen
– Pasta pesto maken
– Lekker op een stukje stokbrood als voorgerechtje
– Een lepel pesto in een (tomaten) soep met wat slagroom
– Verdunnen met wat olie en een beetje azijn voor een pesto saladedressing
– Ovenschotel met kip en pijnboompitten
– Een te vullen wrap mee insmeren
– Door de pastasaus
– Champignonhoedjes mee vullen
– Een koude pastasalade mee maken
– Zalmfilet mee insmeren en afbakken
– Het vertruffelijk recept ‘pasta van courgette met pasta en zalm’ mee maken
– Op een pizzabodem smeren en daarna beleggen
– Door wat rijst roeren
– Bij carpaccio
– Door wat ongezoete slagroom bij bijvoorbeeld gazpacho
– Door een omelet of frittata roeren
– Mengen onder gehakt voor Italiaanse gehaktballen
– Door wat sour cream roeren en serveren bij gebakken of gepofte aardappels
– Door wat roomboter mengen voor een heerlijke kruidenboter
– In de koelkast onder een laagje olie bewaren voor enkele dagen of invriezen in bakjes voor ijsklontjes.

pesto groen

Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze gegrilde paprika’s misschien ook lekker. Of heb je meer zin in een klassieke Griekse salade? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk