• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: juli 28, 2015
  • Geschreven door:

Oftwel souvlaki’s  icon-smile-o Ik geef je mijn geheime recept voor een zelf samengestelde Griekse kruidenmix waarmee je Griekse vleesspiesjes op tafel tovert waarmee je je in Griekenland of in een Grieks restaurant waant. Marineer er vleesspiezen mee en grill ze even. Serveer er gegrilde paprika’s, tzaziki, Griekse salade en dolmades bij en je hebt een compleet Griekse feestmaal, gewoon bij jou thuis.

untitled-70
Met het onderstaande recept voor zelfgemaakte Griekse kruidenmix tover je deze spiesjes op tafel. Het geheime ingrediënt is kaneel, een geweldige smaakmaker! De Griekse vleesspiesjes smaken heel lekker bij deze klassieke Griekse salade met feta. Het recept vind je hier.

Dit heb je nodig voor 6 vleesspiesjes (3 personen)
500 gram fricandeaulapjes (ongeveer 3 lapjes, of van een stuk in lapjes gesneden)
2 theelepels gemalen kaneel
2 theelepels gemalen zeezout
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gedroogde dille
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde munt
2 eetlepels olijfolie
verder heb je houten prikkers nodig en een grillpan

NB: je kunt deze spiesjes natuurlijk ook op de BBQ bereiden.
untitled-71
Deze heerlijke spiesjes smaken super met wat tzaziki, een Griekse komkommercrème met knoflook. Deze spiesjes maak ik al jaren. Het liefste maak ik ze van fricandeau. Veel lekkerder dan varkensfilet vind ik persoonlijk. 

En zo maak je de Griekse vleesspiesjes
1. Snijd elk lapje vlees in de lengte doormidden en rijg aan een houten prikkers. Herhaal.

2. Verhit de grillpan zo heet mogelijk.

3. Maak de marinade door alle kruiden en de olijfolie te mengen. Bestrijk er de vleesspiesjes mee.

4. Grill de spiesjes aan beide zijden goudbruin en gaar.

untitled-81

Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze gegrilde courgette vast ook lekker. Deze past trouwens heel goed bij deze Griekse vleesspiesjes. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk