Griekse vleesspiesjes (Souvlaki’s)

28 juli 2015Dagmar

Oftwel souvlaki’s  icon-smile-o Ik geef je mijn geheime recept voor een zelf samengestelde Griekse kruidenmix waarmee je Griekse vleesspiesjes op tafel tovert waarmee je je in Griekenland of in een Grieks restaurant waant. Marineer er vleesspiezen mee en grill ze even. Serveer er gegrilde paprika’s, tzaziki, Griekse salade en dolmades bij en je hebt een compleet Griekse feestmaal, gewoon bij jou thuis.

untitled-70
Met het onderstaande recept voor zelfgemaakte Griekse kruidenmix tover je deze spiesjes op tafel. Het geheime ingrediënt is kaneel, een geweldige smaakmaker! De Griekse vleesspiesjes smaken heel lekker bij deze klassieke Griekse salade met feta. Het recept vind je hier.

Dit heb je nodig voor 6 vleesspiesjes (3 personen)
500 gram fricandeaulapjes (ongeveer 3 lapjes, of van een stuk in lapjes gesneden)
2 theelepels gemalen kaneel
2 theelepels gemalen zeezout
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gedroogde dille
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde munt
2 eetlepels olijfolie
verder heb je houten prikkers nodig en een grillpan

NB: je kunt deze spiesjes natuurlijk ook op de BBQ bereiden.
untitled-71
Deze heerlijke spiesjes smaken super met wat tzaziki, een Griekse komkommercrème met knoflook. Deze spiesjes maak ik al jaren. Het liefste maak ik ze van fricandeau. Veel lekkerder dan varkensfilet vind ik persoonlijk. 

En zo maak je de Griekse vleesspiesjes
1. Snijd elk lapje vlees in de lengte doormidden en rijg aan een houten prikkers. Herhaal.

2. Verhit de grillpan zo heet mogelijk.

3. Maak de marinade door alle kruiden en de olijfolie te mengen. Bestrijk er de vleesspiesjes mee.

4. Grill de spiesjes aan beide zijden goudbruin en gaar.

untitled-81

Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze gegrilde courgette vast ook lekker. Deze past trouwens heel goed bij deze Griekse vleesspiesjes. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht